17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCoulthard s-a plimbat cu monopostul prin Istanbul

Coulthard s-a plimbat cu monopostul prin Istanbul

Pilotul britanic David Coulthard (foto), de la Red Bull-Cosworth, a facut o demonstratie ieri, la Istanbul, trecind peste Bosfor pe podul Bogazici cu monopostul sau. Pe durata demonstratiei, traficul in zona a fost intrerupt.


Coulthard a pornit cu monopostul din fata palatului Dolmabahce, situat in apropierea podului, apoi a traversat Bosforul, trecind in zona asiatica a orasului, dupa care a revenit in partea europeana. La revenirea la palatul Dolmabahce a avut loc un incident, chiar la sosire motorul luind foc. Flacarile au fost stinse de staff-ul Red Bull-Cosworth.


David Coulthard a spus ca o greva a pilotilor de Formula 1 ar putea deveni realitate in cazul in care conditiile de securitate pe circuite nu vor fi imbunatatite. „Partea a doua a sezonului ar putea fi afectata de greve. Colegii mei si eu sintem fermi in ceea ce priveste problemele de securitate, dupa Marele Premiu al SUA“, a spus Coulthard.


Presedintele FIA, Max Mosley, i-a invitat pe pilotii de Formula 1 la o reuniune pe 1 august, la Cannes, pentru a discuta despre probleme precum securitatea. Aceasta reuniune va avea loc cu conditia ca cel putin jumatate din piloti sa isi confirme prezenta.


„Sper ca reuniunea va avea loc. Vrem sa ne asiguram ca securitatea reprezinta o prioritate. Totusi, este posibil sa intram in greva daca vom fi obligati sa facem ceva ce consideram ca ne pune in pericol“, a precizat Coulthard.


Siguranta pilotilor a inceput sa fie pusa in discutie dupa Marele Premiu al Statelor Unite, cursa de la care sapte echipe (Renault, Toyota, McLaren-Mercedes, Williams-BMW, BAR-Honda, Sauber-Petronas si Red Bull-Cosworth) s-au retras din motive de securitate, la recomandarea producatorului de pneuri Michelin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS