17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportClementa pentru echipele care folosesc pneuri Michelin

Clementa pentru echipele care folosesc pneuri Michelin

Senatul Federatiei Internationale de Automobilism (FIA) a recomandat ca procedura disciplinara initiata impotriva celor sapte echipe de Formula 1, care au refuzat sa ia startul in Marele Premiu al Statelor Unite, in luna iunie, sa fie abandonata.


Reunit la Monaco, senatul FIA, care nu are decit rol consultativ, a luat act de „noile probe“ si a cerut Consiliului Mondial al forului international sa anuleze verdictul de pe 29 iunie, prin care echipele Toyota, Renault, McLaren-Mercedes, Williams-BMW, BAR-Honda, Sauber-Petronas si Red Bull-Cosworth erau declarate vinovate pentru ca au refuzat sa ia startul la Indianapolis. Potrivit FIA, Consiliul Mondial se va exprima in legatura cu recomandarea Senatului in urmatoarele zile.


Senatul a considerat ca „echipele erau obligate prin contract sa urmeze instructiunile producatorului lor de pneuri, Michelin, care le-a interzis sa concureze, pe 19 iunie, la Indianapolis, din motive de securitate“. „Echipele ar fi riscat probleme juridice daca nu ar fi respectat cererea producatorului Michelin. Ţinind cont de aceste concluzii, consideram ca procedurile disciplinare initiate impotriva echipelor nu mai sint necesare si nici nu sint in interesul sportului“, se arata in comunicatul senatului FIA.


Doar sase monoposturi (Ferrari, Jordan-Toyota si Minardi-Cosworth) au luat startul in MP al SUA, provocind nemultumirea miilor de spectatori.


Consiliul Mondial al FIA a aminat pina pe 14 septembrie discutiile privind eventualele sanctiuni impotriva celor sapte echipe, pentru a permite producatorului francez de pneuri sa returneze, asa cum a promis, banii platiti de spectatori pentru a asista la Marele Premiu de Formula 1 al SUA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS