16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAhmetov a fost citat de politie

Ahmetov a fost citat de politie

Rinat Ahmetov, patronul echipei pregatite de Mircea Lucescu, Sahtior Donetk, la care sint legitimati jucatorii Cosmin Barcauan, Flavius Stoican, Daniel Florea, Razvan Rat si Ciprian Marica, a fost citat de autoritatile ucrainene pentru a depune marturie in cazul anchetarii „unor evenimente desfasurate la Donetk“. Ahmetov este cel mai bogat om din Ucraina si este unul ditre sustinatorii opozitiei din aceasta tara. Cu o avere estimata la 2,4 miliarde de dolari, Ahmetov are afaceri in siderurgie, industria constructoare de masini, telecomunicatii si banci.


„Rinat Ahmetov a fost chemat sa depuna marturie in cazul unor evenimente petrecute la Donetk“, a informat politia ucraineana, fara sa ofere detalii, mentionind doar ca omul de afaceri va fi audiat la inceputul saptaminii viitoare.


Ianukovici, unul dintre apropiatii lui Ahmetov, a fost guvernator al regiunii Donetk inainte de a prelua, in 2003, conducerea guvernului. El a fost solicitat de mai multe ori sa ofere explicatii pentru utilizarea necorespunzatoare a fondurilor statului si favorizarea regiunii de est a tarii. Fostul premier a afirmat ca ancheta este efectuata din ratiuni politice, inainte de alegerile parlamentare care vor avea loc in martie 2006.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS