12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Am venit la Motru pentru a ajuta Universitatea“

„Am venit la Motru pentru a ajuta Universitatea“

Silviu Lung a parasit Universitatea, unde se ocupa de pregatirea portarilor, acceptind oferta celor de la Minerul Motru de a fi antrenor principal. Pentru Lung, aceasta postura este pentru a patra oara, in perioada dinainte de plecarea in Japonia el pregatind formatia din Motru in trei rinduri, cu rezultate notabile. A inceput pregatirea competitionala la Motru, iar de luni echipa va pleca la Predeal, intr-un cantonament centralizat.


– De ce ai parasit Universitatea?


– Am plecat la Motru pentru a ajuta mai mult Universitatea. Am explicat cum. Vreau ca Minerul Motru sa fie in acest sezon 2005/2006 ceea ce a fost FC Caracal si Minerul Motru in sezonul trecut pentru Pandurii Tirgu Jiu. Cred ca sint inteles corect. Este un sezon greu, deoarece din vara viitoare se schimba sistemul competitional si sase echipe vor retrograda din Divizia B, motiv pentru care Minerul Motru trateaza cu toata seriozitatea acest sezon pentru a nu avea nici un fel de surprize. Cu alte cuvinte, luptam pentru interesul nostru si, in acelasi timp, pentru a ajuta Universitatea. Am plecat cu regret de la Universitatea, dar asta-i situatia in fotbal.


– Nu ai plecat din alte motive, cum ar fi acela ca echipa a retrogradat si ca s-a ivit o alta oportunitate?


– Nu este vorba de nici o oportunitate, ci de ceea ce am tot declarat in aceasta perioada: am venit la Motru pentru a ajuta, indirect, Craiova.


– Ai semnat contractul cu Motru?


– Nu, dar am ajuns la o intelegere doar pentru sezonul care incepe in aceasta vara, iar semnatura este o formalitate. Am batut palma, ceea ce este ca si un contract semnat.


– Noutati in lot?


– Ramin cei care au fost in campionatul trecut, dar si unele noutati. De la Pandurii Tirgu Jiu vor veni Lapadat, Buca, s-ar putea si Lecoviste. Zilele acestea il astept la pregatiri si pe Mieila. N-ar fi exclus sa ajunga la Minerul Motru si Naicu, dar mai vedem.


– Minerul Motru va fi satelitul Pandurilor…


– Asa am inteles si eu. Probabil ca jucatorii care nu intra in primii 18 la Pandurii o sa-i primesc aici, la Motru, de luni, 11 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS