22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVenus Williams a ramas in „cercul victoriei“

Venus Williams a ramas in „cercul victoriei“

Venus Williams a cistigat turneul de simplu feminin de la Wimbledon, invingind-o simbata, in finala, cu scorul de 4-6, 7-6 (7/4), 9-7, pe compatrioata sa Lindsay Davenport. Venus Williams a declarat ca aceasta victorie este speciala, in contextul in care a fost cap de serie numarul 14 si nu se numara printre favoritele la cistigarea celui de-al treilea turneu de Grand Slam al anului.


„M-am simtit tot timpul o campioana, deoarece mereu am dat ce este mai bun din mine. Este magnific ca am cistigat, insa vreau mai mult. Incerc sa ma bat ca si sora mea, Serena, care este o luptatoare. La final am sarit in sus de bucurie, deoarece eram foarte multumita. As fi putut sa sar mult mai mult. Este o victorie speciala, deoarece am fost cap de serie numarul 14 si nu se presupunea ca voi cistiga. Insa am crezut in mine. Stiam ca destinul meu era sa ramin in cercul victoriei“, a spus Williams.


La rindul sau, Lindsay Davenport a afirmat ca, desi a pierdut, nu ii este rusine de evolutia sa. „Sint foarte dezamagita, insa am facut tot ce se putea. Nu am avut probleme din cauza durerii resimtite la spate si nu am pierdut din cauza acesteia. Am jucat foarte bine, am facut tot ce voiam sa fac, dar nu am cistigat cele doua sau trei puncte care au facut diferenta. Venus a servit foarte bine in momentele cruciale. A fost o placere sa joc in fata acestor oameni care par sa aprecieze tenisul de calitate si nu-mi este rusine de evolutia mea“, a afirmat Davenport.


In proba de dublu mixt a turneului de la Wimbledon s-a impus perechea Mahesh Bhupathi / Mary Pierce (India / Franta), care invins in finala, cu scorul 6-4, 6-2, cuplul format din australianul Paul Hanley si ucraineanca Tatiana Perebiynis.


Din pacate, perechea Monica Niculescu / Marina Erakovici (România / Noua Zeelanda), cap de serie numarul 2, a pierdut finala de dublu junioare de la Wimbledon. Niculescu si Erakovici au fost invinse, cu scorul de 6-7 (5/7), 6-2, 6-0, de cuplul Viktoria Azarenka / Agnes Szavay (Belarus / Ungaria), cap de serie numarul unu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS