22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBascii au fost invinsi la Cluj

Bascii au fost invinsi la Cluj

Dorinel Munteanu si-a inceput cariera de antrenor-jucator la CFR Cluj cu o victorie de rasunet in fata spaniolilor de la Athletic Bilbao, in prima mansa a turului secund al Cupei UEFA Intertoto. Cu „Munti“ pe teren, ardelenii nu au avut nici un complex in fata bascilor, care, desi nu au venit cu garnitura standard, au folosit citeva nume grele, precum Guerrero sau Javi Gonzalez. Clujenii s-au impus la limita, cu 1-0, prin golul marcat de Cosmin Tilinca, in minutul 36, golgheterul „ceferistilor“ in aceasta competitie, cu patru reusite, invingindu-l pe Lafuente cu o lovitura de cap.


Pe un teren greu din cauza ploii care a cazut pe parcursul meciului, cele doua echipe au luptat cu indirjire pentru fiecare balon, gazdele fiind insa cele care au condus ostilitatile. Cu toate acestea, spaniolii puteau egala in minutul 63, dupa ce la un duel unu la unu intre De Paula si Milosevic, arbitrul ceh Milan Sedivy a dictat penalti. Javi Gonzalez a tras in stinga lui Ţurcas, dar portarul CFR-ului s-a intins si a respins, evitind un rezultat care ar fi diminuat considerabil sansele de calificare ale clujenilor. In minutul 79, Tilinca ar fi putut deveni erou daca fructifica sansa pe care si-a creat-o dupa ce a scapat singur spre poarta adversa si l-a driblat pe Lafuente, dar a sutat defectuos din unghi.


Cealalta echipa româneasca prezenta in aceasta competitie, Gloria Bistrita, a fost invinsa cu 3-2 in deplasarea din Croatia, unde a intilnit pe Slaven Belupo. Pentru gazde au inscris Gal (’45), Saranovic (’60) si Musa (’80), in timp ce golurile bistritenilor au fost marcate de Bogdan Peres (’34-p) si Catalin Bucur (’69). Desi a pierdut, Gloria pastreaza sanse reale de a merge mai departe dupa returul de peste o saptamina, cele doua goluri reusite de elevii lui Ovidiu Sabau contind foarte mult in ecuatia calificarii.


Daca va trece de Athletic Bilbao, CFR Cluj ar urma sa intilneasca in turul al treilea invingatoarea dintre francezii de la Saint Etienne si elvetienii de la Neuchatel Xamax (1-1, in prima mansa), in timp ce Gloria, in cazul unei calificari, va aduce la Bistrita o fosta campioana a Spaniei si participanta in Liga Campionilor, Deportivo La Coruna, care, dupa victoria cu 3-0 obtinuta acasa in fata sirbilor de la Buducnost, este ca si prezenta in turul trei al competitiei.


Alte rezultate


Iata si celelalte rezultate inregistrate simbata in prima mansa a turului doi din Intertoto: SV Hamburg (Germania) – Pobeda Prilep (Macedonia) 4-1, Ankaraspor (Turcia) – Dubnica (Slovacia) 0-4, Deportivo La Coruna (Spania) – Buducnost (Serbia-Muntenegru) 3-0, Gent (Belgia) – FC Zlin (Cehia) 1-0, Lokeren (Belgia) – Young Boys (Elvetia) 1-4, Saint Etienne (Franta) – Neuchatel Xamax (Elvetia) 1-1, Sigma Olomouc (Cehia) – Pogon Szczecin (Polonia) 1-0, Slovan Liberec (Cehia) – Beitar (Israel) 5-1, Varteks (Croatia) – Inter Turku (Finlanda) 4-3, Wolfsburg (Germania) – Sturm Graz (Austria) 2-2. Ieri dupa-amiaza urma sa se mai joace partidele Zalgiris Vilnius (Lituania) – Dinaburg (Letonia), Tampere United (Finlanda) – Charleroi (Belgia), Lens (Franta) – Lech Poznan (Polonia) si Lombard Papa (Ungaria) – IFK Göteborg (Suedia).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS