10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Cu lotul actual, Stiinta nu repromoveaza!“

„Cu lotul actual, Stiinta nu repromoveaza!“

– In ultimele etape ale Diviziei A, Universitatea a fost umilita deoarece jucatorii titulari, dupa ce au fost declarati liberi, au refuzat sa mai joace pentru culorile clubului. Crezi ca au procedat corect, mai ales ca o eventuala victorie in ultimele meciuri ar fi scutit Universitatea de penalizare?


– Normal ar fi fost ca toti jucatorii sa ramina si sa evolueze pina la sfirsit, inclusiv in ultima etapa. Sa fi dus rusinea pina la capat. Reamintesc, in ultimele doua etape de Divizia A, Universitatea a fost reprezentata de jucatorii echipei a doua, cu foarte multi juniori, adica din start noi am fost invinsi! Pe linga faptul ca o posibila victorie obtinuta in ultima etapa, acasa, cu Otelul, ar fi permis Universitatii sa abordeze noul sezon in Divizia B fara penalizarea de doua puncte, mai este o problema. Anume faptul ca juniorii care au reprezentat Universitatea in ultimele doua etape, prin forta imprejurarii de care v-am vorbit, vor ramine probabil marcati de acele infringeri, cu Dinamo (d) si Otelul (a).


– Titularii au parasit corabia la inec, desi o alta pozitie se astepta de la ei!


– Nu vreau sa fac prea multe comentarii pe seama acestui fapt. Repet, cu jucatorii titulari se putea obtine o victorie: ei, cei care aveau un nume, o experienta, trebuia sa duca acea rusine pina la sfirsit. Fara suparare, afirm ca, intr-o proportie foarte mare, si ei, cei care au facut parte din lotul Universitatii, sint vinovati de aceasta rusinoasa retrogradare!


„Universitatea are nevoie de jucatori valorosi“


– Care-i situatia ta in prezent?


– Am avut contract cu Universitatea pina in aceasta vara, respectiv pina la terminarea campionatului 2004/2005. Acum? Nu mi s-a propus nici o prelungire a contractului. Probabil ca, in actualele conditii, nici n-as mai fi ramas.


– Universitatea s-a achitat financiar de antrenorul Neagoe?


– Chiar daca nu sint la zi, acest aspect financiar personal are mai putina importanta. Altele sint acum problemele importante pentru Universitatea, nu numai pentru cei de la club, ci si pentru cei care sufera si iubesc acest club fanion.


– Ca antrenor, crezi ca lotul actual este capabil de repromovare?


– Nu vreau sa supar pe nimeni, dar in acest moment nu cred ca se poate realiza promovarea. Ma refer la ceea ce exista acum in curtea Universitatii (dialogul a avut loc marti seara – n.r.). Ei sint jucatori talentati, dar nu au experienta competitionala necesara promovarii intr-o serie grea, cum este cea din B2. Pentru a putea emite pretentii reale la repromovare, echipa mai are nevoie de jucatori valorosi.


„Protasov este un baiat deosebit“


– Prietenii tai de la Veria, Protasov si Stoica, sint antrenori la Steaua. Tu, incotro?


– Am fost in Cipru si am avut acolo unele discutii cu o echipa din prima liga, dar n-am finalizat, deocamdata, nimic. Cipriotii sint inca in vacanta, ca si mine! Apropo de Protasov: am jucat impreuna aproape un an la Veria, am fost prieteni. Cind am ajuns la Veria, Protasov avea deja o vechime de trei ani acolo, iar eu l-am prins acolo spre sfirsitul carierei lui de fotbalist. Oleg este un baiat deosebit, mare, mare fotbalist, as putea spune ca a fost printre primii atacanti din Europa. Iar Fane Stoica, alt prieten de-al meu, este un oltean-grec de nota zece.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS