19 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEficienti cu toate liniile

Eficienti cu toate liniile

Formatia Pandurii Tirgu Jiu a avut nevoie de 51 de goluri pentru a termina seria a doua a Diviziei B pe prima pozitie si pentru a promova in premiera in liga intii. Dintre toate reusitele, una apartine unui adversar, Pojer, de la Unirea Urziceni, care a inscris in proprie poarta in remiza, 2-2, din retur. 17 fotbalisti gorjeni si-au pus amprenta pe tabela de marcaj in sezonul recent incheiat, dovedind ca au existat oameni de gol, dar si o eficacitate imbucuratoare a fotbalistilor din toate liniile.


In prima parte a campionatului, echipa Pandurii a inscris de 25 de ori, iar in retur cifra a fost imbunatatita, fiind marcate 26 de goluri. Antrenorul Emil Sandoi si-a exprimat deseori nemultumirea fata de lipsa de eficacitate in fata portii adverse a atacantilor sai, rezultatul si implicit obiectivul fiind salvat in multe rinduri de fundasi. „Nu pot sa uit ca am fost imobili la finalizare“, a fost replica des auzita de la Sandoi dupa jocuri cistigate la limita, care au tinut publicul de pe „Municipal“ in tensiune. In deplasare, „pandurii“ nu s-au prea omorit cu firea in ofensiva, incheind cinci jocuri cu remiza „alba“.


Ca si anul trecut, Vintilescu a fost principalul marcator, cu unsprezece goluri, cifra destul de mica in raport cu posibilitatile atacantului, accidentarea din iarna tinindu-l foarte mult in loc. Dupa un tur spectaculos, cu noua goluri marcate, Vintilescu a reusit doar doua goluri in retur, fiind suplinit din fericire de colegii sai I. Stefan si M. Ilie. Iulian Stefan s-a remarcat in finalul sezonului, cind a reusit tripla cu Rapid II, insumind noua goluri in editia trecuta, iar Mircea Ilie, sosit in iarna de la Universitatea Craiova, a terminat returul cu sase goluri, fiind practic artizanul promovarii prin dubla de la Severin, cu care a facut diferenta pe tabela de marcaj.


Doi jucatori exclusi din lot au contribuit la promovare prin golurile lor, ambii in tur, Mihai Nicolae si Scarlat. Nicolae a marcat in victoria, cu 1-0, de la Caracal, parasind in iarna gruparea gorjeana dupa mai multe scandaluri bahice in care a fost implicat. De asemenea, Scarlat nu a jucat eficient pentru Pandurii decit in tur, cind a marcat trei goluri, in retur fiind mai mereu accidentat, fiind exclus din lot de Sandoi dupa ce a fost eliminat la meciul cu Dinamo II de la Bucuresti, din returul campionatului. O bila neagra trebuie trecuta in dreptul atacantilor Buca si Lapadat care, desi au fost folositi constant, au reusit doar cite un gol fiecare, in timp ce Cimpanu nu se poate lauda decit cu doua pase de gol intr-un sezon intreg din putinele aparitii in tricoul alb-albastru al „pandurilor“.


Golgheterii echipei Pandurii, editia 2004-2005: Vintilescu – unsprezece goluri, I. Stefan – noua goluri, Mircea Ilie – sase goluri, Radoi – cinci goluri, Scarlat, Vancea, Ursu – cite trei goluri, Negut – doua goluri, Bogoi, Arcanu, Buca, Buia, Bertea, Mihai Nicolae, Lapadat, Popete – cite un gol, Pojer – autogol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS