17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIlinca: „Totul depinde de Universitatea“

Ilinca: „Totul depinde de Universitatea“

La sediul clubului FC Craiova (FC Caracal, dupa locul desfasurarii meciurilor), in prezenta finantatorilor George Ilinca si Paul Valuta, a avut loc ieri-dimineata o intilnire ad-hoc cu presa, subiectul fiind surprinzatoarea „transferare“ a unsprezece jucatori de la FC Caracal la Universitatea: Bornescu, Stoica, Ciuca, Saceanu, Velcovici, Girla, Dina, Ciobanu, D. Mihai, Vodita si Stroescu. George Ilinca a tinut sa precizeze ca aceasta posibila inregimentare a celor unsprezece jucatori s-a facut in interesul fotbalului din Craiova, respectiv pentru a ajuta Universitatea, echipa fanion a oltenilor: „Este o onoare sa joci la Universitatea Craiova, chiar daca unora le plac sau nu patronii de la Universitatea. Personal, nici eu nu am o afinitate speciala pentru Adrian Mititelu, dar ce legatura are asta? Noi vorbim despre Universitatea Craiova si, repet, este o onoare sa joci la aceasta formatie“.


Conform afirmatiilor lui George Ilinca, FC Caracal va demara o campanie de achizitii (vreo doi-trei jucatori si de la Universitatea), astfel incit echipa sa-si desfasoare normal activitatea in B2, infirmind astfel zvonurile privind desfiintarea echipei din „Orasul minunilor“. Ilinca a punctat: „FC Caracal va avea in acest sezon, 2005/2006, acelasi obiectiv ca si cel din campionatul recent incheiat: o evolutie onorabila in Divizia B. Tot cu antrenorul Nae Ungureanu si cu staff-ul existent“.


Intrebat daca nu s-a pus problema „transferarii “ si a antrenorului Ungureanu la Universitatea, oficialul gruparii caracalene a spus: „Nu s-a discutat aceasta problema. Cred ca a fost inteleapta aceasta pozitie a celor de la Universitatea sa n-o puna. De ce? Ar fi riscat sa ceara prea mult! Oricum, noi am dat dovada de intelegere. Am avut – si inca avem – oferte de la alte cluburi pentru jucatori de la FC Caracal, dar sintem, sentimental, legati de Universitatea Craiova“.


Oficialul oltean a recunoscut ca, deocamdata, sint discutii intre jucatorii de la FC Caracal si conducerea Universitatii pentru semnarea eventualelor contracte. Cu alte cuvinte, mingea se afla acum pe Unirii. „Este o intelegere de principiu, iar acum jucatorii de la FC Caracal trebuie sa se inteleaga cu Universitatea. Nu sint motive care sa ne faca sa credem ca nu s-ar intelege“, a mai spus Ilinca.


Intrebat daca in sezonul care incepe, FC Caracal va juca pentru interesul Universitatii, finantatorul oltean a raspuns printr-o intrebare: „Aveti sentimentul ca in campionatul care s-a incheiat am jucat pentru Pandurii? Noi am jucat toate meciurile pentru victorie. Asa vom juca si acum.“


Paul Valuta, dupa conferinta, a tinut sa precizeze: „De cind am intrat in fotbal, am spus ca jucatori de la echipa pe care o finantez nu vor pleca, prin transfer, spre Capitala, ci doar spre echipa fanion a oltenilor, Universitatea Craiova. Iar acum, cind Universitatea are nevoie de ajutor, cum am fi putut sa o refuzam?“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU