9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Universitatea trebuie sa repromoveze!“

„Universitatea trebuie sa repromoveze!“

Fost international de juniori, portarul Nicusor Banica (foto) a ajuns de la Bals la Universitatea, dar norocul l-a ocolit de multe ori. Dupa venirea in Banie a lui Guso, Banica n-a avut decit sansa eternei rezerve. Prin concursul de imprejurari de la sfirsitul editiei recent incheiate, Banica a fost titularizat in poarta Universitatii si la prima echipa, demonstrind scepticilor ca merita un alt tratament.


– Ce faci, unde-ti petreci vacanta?


– Acasa, la Bals, cu parintii, unde altundeva? N-am bani de Spania sau altceva. Astazi (ieri – n.r.) este ultima zi de vacanta, de miine (astazi – n.r.) incepem pregatirile pentru noul sezon competitional.


– Ramii la Universitatea, chiar daca a retrogradat?


– Sint sub contract cu Universitatea pina la 1 ianuarie 2008. Chiar daca nu as fi fost sub contract, tot ramineam la Craiova, deoarece Universitatea este echipa la care mi-am dorit enorm sa joc. Regret ca a retrogradat, dar asa-i in fotbal. Mergem inainte, adica o luam de la capat.


– Ai avut oferte de a pleca de la Craiova?


– De unde oferte pentru mine, dupa doar trei jocuri? Noi, cei care am reprezentat Universitatea in ultimele trei meciuri oficiale din Divizia A, ce puteam demonstra in lupta cu echipe precum Dinamo sau Otelul?! Asta a fost situatia, noi am inteles-o, dar nu stiu daca altii au inteles-o corect. A fost foarte greu pentru noi, aproape toti copii si juniori, adica debutanti, sa jucam cu echipe cu experienta competitionala in prima liga. Am avut, cum spuneam, si „norocul“ sa jucam cu Dinamo si Otelul!


– Ai scapat de Guso, nici Prunea nu vine. Esti titular!


– Nu stiu nimic de lot. Nu se pune asa problema, ca as fi scapat de altii. Nu am purtat lui Guso nici un fel de ranchiuna, asa-i in fotbal, cel bun joaca. Guso, ca sa ma refer la el, este un om deosebit, m-a incurajat mereu, asa cum a facut-o cu mine si domnul Silviu Lung, antrenorul nostru, al portarilor.


– Cu ce sperante pornesti acum la drum?


– Ce intrebare-i asta? Universitatea trebuie sa repromoveze! Si apoi, in timp, sa revina in prim-planul fotbalului românesc. Numai asa s-ar putea spala rusinea petrecuta in aceasta vara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS