16.7 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Panzerele“ s-au urnit greu

„Panzerele“ s-au urnit greu

Cupa Confederatiilor, grupa A


Germania – Tunisia 3-0


• Stadion „Rheinenergie“, Köln, spectatori: 44.500.


• Au marcat: Ballack ’72-p, Schweinsteiger ’80, Hanke ’88.


Germania: Lehmann – Friedrich, Mertesacker, Huth, Hitzlsperger (’68, B. Schneider) – Deisler, Frings, Ballack, Schweinsteiger – Asamoah (’62, Kuranyi), Podolski (’87, Hanke). Antrenor: Jürgen Klinsmann.


Tunisia: Boumnijel – Trabelsi, Jaidi, Abdi, Clayton – Mnari, Chadli, Ghodhbane (’59, Namouchi), Nafti – Jaziri (’83, Ben Saada), Santos. Antrenor: Roger Lemerre.


• A arbitrat: Peter Prendergast (Jamaica).


Nationala Germaniei a invins, simbata seara, la Köln, reprezentativa Tunisiei si s-a calificat in semifinalele Cupei Confederatiilor. Exact ceea ce isi propusesera, de altfel, Ballack si compania, insa aceasta a doua victorie, desi categorica, s-a conturat la fel de greu. „Panzerele“ au abordat meciul cu africanii cu intentia de nu mai repeta erorile din defensiva, care l-au facut pe Kahn sa primeasca trei goluri de la australieni, dar si de a arata aceeasi forta ofensiva.


Preventiv insa, Klinsmann l-a lasat pe margine pe portarul lui Bayern, preferindu-l intre buturi pe rivalul acestuia, Lehmann, dar trupa sa s-a urnit foarte greu. Nemtii nu au reusit mare lucru in prima repriza, tunisienii aparindu-se foarte bine si, in plus, fiind extrem de periculosi pe contraatac. Foarte rapizi, africanii au dat mari emotii germanilor, tandemul Santos – Jaziri creind deseori panica in careul gazdelor. Cea mai mare sansa de a inscrie a avut-o Jaziri, care, scapat singur cu Lehmann, a lobat mingea peste acesta, dar si peste poarta. Mnari l-a pus si el in mare dificultate pe portarul german, nevoit sa scoata mai mult cu pieptul o minge trimisa din corner.


In tot acest timp, nemtii nu avusesera decit o ocazie, Asamoah ratind din postura de unu la unu cu Boumnijel.


In repriza secunda, jocul s-a desfasurat dupa aceleasi coordonate insa, pina la urma, tunisienii nu aveau sa puncteze decit la impresia artistica, pentru ca golurile au venit in contul „alb-negrilor“, impinsi de la spate si de arbitrului jamaican Prendergast. Acesta s-a lasat impresionat de caderea teatrala a lui Ballack in careu, desi Abdi nu l-a atins, si a aratat punctul cu var, capitanul „panzerelor“ profitind de „cadou“. La 1-0, jocul s-a rupt. Tunisienii nu au mai contat si germanii au mai lovit de doua ori. Podolski si Schweinsteiger s-au jucat cu defensiva africana si cu portarul Boumnijel, ultimul marcind pentru 2-0, pentru ca Hanke sa inchida tabela la doar un minut dupa ce intrase pe teren (’88).


Germania va disputa, miine, la Nürnberg, ultima partida din prima faza a competitiei, cea cu Argentina, in functie de rezultatul acestui meci urmind sa fie stabilita cistigatoarea grupei A. In schimb, Tunisia, deja eliminata, va juca in aceeasi zi, la Leipzig, cu Australia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS