22.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Pandurii“ au fost aclamati in Piata Prefecturii

„Pandurii“ au fost aclamati in Piata Prefecturii

Promovarea echipei Pandurii Tirgu Jiu in Divizia A a fost sarbatorita de municipalitate prin organizarea mai multor manifestari la o saptamina de la realizarea acestei performante. Jucatorii au fost primiti de oficialitatile judetului, au chefuit la un restaurant din oras si s-au distrat alaturi de fani in Piata Prefecturii, pe acorduri de muzica populara si usoara.


Echipati cu tricouri si sepcute inscriptionate cu sigla clubului, fotbalistii au fost primiti la Sala Maura a Prefecturii Gorj de catre prefectul Stefan Popescu Bejat, presedintele CJ, Ion Calinoiu, si primarul municipiului, Florin Circiumaru, care le-au oferit o cupa pentru cistigarea campionatului Diviziei B si diplome de excelenta. De asemenea, presedintele Marin Condescu si antrenorul Emil Sandoi au primit titlul de cetatean de onoare al municipiului Tirgu Jiu, ambii fiind la a doua experienta de acest gen, primul la Negomir si cel de-al doilea la Craiova.


„E un moment deosebit din viata mea. Nu pot sa-i uit pe minunatii suporteri, pe cei care ne-au asteptat in Piata si nici pe jucatori, pentru ca ei sint cu adevarat artizanii acestei performante“, a spus Sandoi dupa primirea titlului.


Printre participantii la aceasta ceremonie s-a aflat si ziaristul de la România Libera care a fost rapit in Irak, Ovidiu Ohanesian, recunoscut de fotbalisti. Ohanesian a purtat o sapca cu sigla clubului Pandurii, declarindu-se suporterul echipei gorjene cu toate ca nu stie prea multe despre aceasta echipa: „Astazi sint si suporterul echipei Pandurii, cu toate ca nu am prea multe legaturi cu fotbalul. Am venit neoficial pe aici“. Ohanesian s-a intretinut cu Emil Sandoi si Marin Condescu si au ciocnit o cupa de sampanie.


Pentru promovare, consiliul local i-a premiat de jucatori cu 500 de milioane de lei, iar consiliul judetean cu 600 de milioane de lei, bani virati in contul clubului.


Primele de promovare, aminate


De la prefectura, jucatorii impreuna cu sotiile sau prietenele au fost invitati la un restaurant din oras, masa fiind deschisa de preotul Nicoale de la Biserica din Cornesti, duhovnicul echipei, cu o rugaciune de multumire. La restaurant a fost prezent si presedintele executiv Sandu Boc, confirmat in aceasta functie de Marin Condescu. „Boc este presedintele echipei. Nu am facut nici un contract, pentru ca o stringere de mina este mai importanta decit o hirtie. Numele lui l-am comunicat deja la UEFA“.


Boc va petrece un scurt concediu pe litoral, la Mamaia, impreuna cu antrenorul Emil Sandoi, unde vor pune la punct strategia pentru viitorul sezon. Cu ocazia acestei mese festive, fotbalistii si-au primit o parte din drepturile banesti, salariile si primele la zi, achitarea primei de promovare fiind aminata.


„Restul banilor ii vom achita pe 28 iunie, cu ocazia reunirii“, a spus Condescu, care a fost solicitat de Sandoi sa mearga sa le explice jucatorilor criteriile dupa care s-au impartit banii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS