12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Cind vor pleca smenarii, ar putea incepe reconstructia!“

„Cind vor pleca smenarii, ar putea incepe reconstructia!“

Asa cum am mai scris, dupa sezonul ’96/’97, oltenii au avut de luptat cu un singur obiectiv: evitarea retrogradarii. Doar in sezonul trecut, 2003/2004, Universitatea s-a clasat pe locul patru. In perioada in care oltenii au acuzat criza de identitate survenita o data cu aparitia (dupa 1997) in anturajul echipei a unor investitori inclinati mai mult spre combinatii paguboase pentru clubul care a facut istorie (si) in Europa fotbalistica, cel mai titrat antrenor al „Craiovei Maxima“, Constantin Otet, a avut o interesanta opinie. Nae Tilihoi, fundasul de fier al „Craiovei Maxima“, a oferit citeva amanunte despre o intilnire cu Otet.


– Ce v-a spus regretatul antrenor Tica Otet despre Universitatea?


– Trebuie sa reamintim contextul in care a avut loc aceasta discutie. Universitatea, pe care noi, cei din „Craiova Maxima“, am dus-o in semifinalele Cupei UEFA, se lupta de ani de zile doar cu mediocritatea, dar si cu interesele unor oameni… interesati de altceva, nu de fotbalul de performanta. Probabil ca acest interviu nu o sa convina multor oameni din Craiova, dar aceasta-i realitatea. Ca daca era alta, nu se ajungea aici, la aceasta inimaginabila umilire, aceea a retrogradarii. Cu un an si ceva inainte de a muri, l-am intrebat pe Otet: „Bai, nea Tica, ce facem domne’ cu astia de la Universitatea, ca n-au nici o tangenta cu fotbalul?! Dumneata ii cunosti pe toti, cunosti mai multe decit mine si, in plus, ai o influenta mai mare decit mine prin oras. Crezi oare ca au de gind astia sa se apuce cu adevarat de fotbal de performanta sau ne vom zbate in subsolul clasamentului cu frica retrogradarii an de an? Plus ca ne-am facut de ris si prin anumite meciuri „cistigate“ in afara terenului de joc!“


– Care a fost raspunsul lui Otet?


– A spus cam asa: „Neica, singura solutie prin care Craiova ar putea avea o echipa mare, adica una care sa se lupte pentru campionat si cupa, pentru participare in Cupele Europene, ar fi una singura: sa plece toti smenarii si infractorii astia din jurul clubului! Sa fie un club condus si finantat in majoritate de Consiliul Local si Consiliul Judetean si sa se inceapa, usor-usor, o reconstructie solida. Si asta s-ar putea petrece doar cind echipa va retrograda din Divizia A“. „De ce atunci, din Divizia B?“, l-am intrebat pe Otet. Iar raspunsul lui nea Tica, Dumnezeu sa-l odihneasca in pace, a fost simplu: „Atunci, probabil, toti smenarii din jurul echipei vor pleca. Ei au venit la Universitatea doar din interes propriu, sa-si faca imagine cu Universitatea, chiar si bani prin vinzare de jucatori si alte smecherii“. Aceasta opinie pertinenta a fostului nostru antrenor o impartasesc si eu.


– Ce face antrenorul Tilihoi?


– Care antrenor? Eu si „Negoro“ (Negrila – n.r.) sintem salariati la Sectia de Termoficare Craiova, iar in timpul liber sintem sustinatori ai lui „Rosu“ (Ungureanu – n.r.), la FC Caracal. Cine stie pina cind!


– S-a zvonit ca ati fi pe o lista a patronului Universitatii pentru compartimentul de scouting. Este adevarat?


– Nu cunosc amanunte. Ca sa fiu corect, trebuie sa spun ca am primit un telefon de la un salariat al clubului care m-a invitat, in numele patronului, la club. Eram insa atunci plecat pe la Caracal. Atit. Oricum, nu ma intereseaza actuala Universitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU