20.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPrimul trofeu dupa sapte ani

Primul trofeu dupa sapte ani

Cupa Italiei, finala, mansa retur


Inter – AS Roma 1-0 (in tur, 2-0)


• Stadion „Giuseppe Meazza“, spectatori: 72.000.


• A marcat: Mihajlovic ’52.


Inter: Toldo – Cordoba, Materazzi, Mihajlovic, Favalli (’89, Gamarra) – Ze Maria (’87, Veron), C. Zanetti, Stankovic (’90, Biava), Kily Gonzalez – Martins, Cruz. Antrenor: Roberto Mancini.


Roma: Curci – Panucci, Mexes, Chivu (’79, Ferrari), Cufre – Perrotta, Dacourt (’46, Montella; ’73, Corvia), De Rossi, Mancini – Totti, Cassano. Antrenor: Bruno Conti.


• Cartonas rosu: Cufre ’65.


• A arbitrat: A. Trefoloni (Siena).


Massimo Moratti a trebuit sa astepte sapte ani pentru ca Interul sau sa cistige in sfirsit un trofeu (ultimul a fost Cupa UEFA, in 1998). Timp in care a investit sute de milioane de dolari cumparind cei mai in voga jucatori, dar care nu au reusit sa dea gruparii nerazzurre forta de a cistiga duelurile din Serie A cu rivalele Juventus, Milan, Lazio sau Roma. Toate si-au trecut in palmares in ultimul deceniu cel putin un titlul de campioana a Italiei sau o Cupa, in timp ce interistii mai viseaza inca la „scudetto“, ultimul cucerit in 1989.


Milanezii au dres busuiocul miercuri seara, cind si-au adjudecat Cupa Italiei dupa o dubla mansa cu Roma lui Cristi Chivu, pe care au invins-o de doua ori. Dupa un 2-0 pe „Olimpico“, disputa de pe „Giuseppe Meazza“ nu a mai avut istoric. Romanii au sperat la o minune pina in minutul 52, cind sirbul Sinisa Mihajlovici a semnat unul dintre golurile sale de generic, din lovitura libera de la 25 de metri, aducind trofeul in vitrina clubului de pe via Durini, dupa o pauza de 23 de ani.


Cu Chivu in teren pina in minutul 79, AS Roma nu a reusit nici macar golul de onoare, salvatorul ei de atitea ori, Francesco Totti, fiind parca cu gindul la casatoria cu Ilary Blasi, programata duminica. In plus, eliminarea lui Cufre pentru doua „galbene“ (’65) a lichidat definitiv sperantele oaspetilor de a mai incurca socotelile nerazzurrilor.


La primul sau sezon pe banca Interului, Roberto Mancini si-a trecut in cont un trofeu, pe care l-a dedicat patronului Massimo Moratti, drept cadou pentru investitiile facute. „Cu acest succes am intrerupt seria negativa. Acum vom face doar mici retusuri. Sa speram ca Mancini va deveni si un specialist in cistigarea campionatului“, a afirmat Moratti dupa acest succes indelung asteptat.


Finala cu Roma a fost ultimul meci pentru Marco Materazzi, care se va desparti de Inter, locul sau in centrul defensivei fiindu-i deja rezervat argentinianului Walter Samuel, adus de la Real Madrid.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS