11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Cangurii“, aproape sa opreasca „panzerele“

„Cangurii“, aproape sa opreasca „panzerele“

Germania – Australia 4-3


• Stadion „Waldstadion“, Frankfurt, spectatori: 47.000.


• Au marcat: Kuranyi ’17, Mertesacker ’23, Ballack ’60-p, Podolski ’88 / Skoko ’21, Aloisi ’31, ’90.


Germania: Kahn – Friedrich, Huth, Mertesacker, Hitzelsperger – Schneider (’76, Deisler), Frings, Ballack, Schweinsteiger (’83, Ernst) – Kuranyi (’68, Asamoah), Podolski. Antrenor: Jürgen Klinsmann.


Australia: Schwarzer – Muscat, Moore, Popovici (’57, McKain), Neill – Emerton, Cahill (’74, Culina), Milicevici, Skoko – Aloisi, Chipperfield (’83, A. Thompson). Antrenor: Frank Farina.


• A arbitrat: Carlos Amarilla (Paraguay).


Germania a avut un debut neconcludent in Cupa Confederatiilor, singura competitie oficiala in care poate participa inaintea Mondialului pe care il va organiza anul viitor. 47.000 de nemti au asteptat miercuri seara o victorie clara a „panzerelor“ in fata reprezentantei Oceaniei, numai ca Australia le-a dat mari emotii gazdelor. Jürgen Klinsmann le promisese ca echipa va avea o alta fata, ca va marcat multe goluri si va face spectacol, si asa a fost. Germania a marcat de patru ori, dar a primit si trei goluri, tremurind pe final, semn ca mai trebuie lucrat la faza defensiva.


Golul putin norocos al noului atacant al lui Schalke 04, Kevin Kuranyi (’17), a deschis recitalul. „Cangurii“ au ripostat insa rapid, egalind dupa o lovitura libera din marginea careului transformata de Skoko (’21), dar nemtii nu s-au speriat. O indecizie in apararea australiana si Mertesacker a facut 2-1, cu un sut in forta la coltul lung (’23). Spectacolul nu avea sa se incheie aici, pentru ca Australia a profitat din nou de defensiva dezorganizata a nemtilor si a egalat. Aloisi s-a desprins de marcaj si l-a batut pe Kahn cu un sut la coltul lung (’31), stabilind scorul pauzei: 2-2.


Enervati parca de curajul australienilor, dar si speriati de un posibil insucces pe teren propriu, germanii au pornit in partea secunda un adevarat iures spre poarta lui Schwarzer, insa acesta a facut miracole, salvindu-si echipa la „torpilele“ lui Ballack si Frings. Goal-keeper-ul australian nu a mai putut face insa nimic la penaltiul executat de Ballack (’60) si nici la reluarea din careu a tinarului atacant de la FC Köln, Podolski (dupa o faza de atac de toata frumusetea), noua speranta a fotbalului german. In prelungiri, Aloisi l-a mai pacalit o data pe Kahn, mentinind suspansul pina la fluierul de final si scotindu-i peri albi lui Klinsmann. Noroc ca pina la Mondiale mai este un an, iar „panzerele“ au timp sa-si „unga“ mecanismele care scirtiie.


Selectionerul Germaniei nu s-a aratat insa deloc ingrijorat de situatie. „A fost un joc incins, care a avut tensiune si nervozitate. Dar trebuie sa ne amintim insa care era fata echipei acum zece luni si care este cea din prezent. Jucatorii s-au daruit exemplar. Mai lipseste sa devenim un grup si mai omogen si sa fim mai rapizi decit adversarii“, a spus Klinsmann.


Frank Farina, antrenorul reprezentativei Australiei, a concluzionat la rindul sau: „Am sperat sa nu luam gol in primele 20 de minute, dar nu am reusit. Cind marchezi de trei ori ar trebui, in mod normal, sa cistigi, dar daca nu esti atent in aparare degeaba. Arbitrul a luat si citeva decizii litigioase. Huth, de exemplu, ar fi trebuit eliminat. Va fi dificil pentru noi sa ne calificam in semifinale, pentru ca trebuie sa cistigam urmatoarele doua meciuri, dar nu este imposibil.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS