11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRevin Napoli si Stinga?

Revin Napoli si Stinga?

Dupa cel mai rusinos sezon in prima liga, oltenii sint de simbata seara in vacanta. Este destul de impropriu spus vacanta, deoarece pustii care au reprezentat Universitatea in ultimele meciuri – si care au fost sacrificati aiurea revin – acolo unde le este locul, la juniori, chiar daca unii dintre ei au dovedit ca s-ar putea conta si pe ei. Probabil ca la echipa a doua, care va fi botezata dupa modelul italian „Primavera“ (româneste scris „Primavara“), vor fi cooptati citiva dintre pustii care au reprezentat echipa mare in aceste ultime saptamini ale rusinii. In ziarul patronului Universitatii, s-a scris ieri ca Universitatea actuala „arata ca un ogor care trebuie arat, discuit si semanat“. Corecta constatarea, iar o intrebare se ridica: buget este?


O singura certitudine: pustii!


Conform declaratiilor de pe Unirii 86, noul lot al Universitatii este in curs de definitivare si va avea in jur de 20 de jucatori. Presa a vehiculat multe nume de jucatori din campionatul intern, dar nu exista nici o confirmare oficiala ca respectivii ar fi acceptat venirea la Craiova. Stefan Nanu, care n-a evoluat niciodata sub culorile alb-albastre, a primit o oferta de a reveni acasa: „Am spus-o de multe ori, am vrut dintotdeauna sa joc la Universitatea, dar nu s-a putut din varii motive. Oricum, am primit acum o oferta. Si eu as vrea sa vin acasa, asa ca este posibil sa debutez, in sfirsit, la Universitatea, dar in Divizia B! Sper sa nu fie vreo gluma“.


N-ar fi exclus ca in lotul oltenilor sa reapara Victor Naicu, cel care a avut o problema de sanatate in ultimul an, dar si acest zvon, ca si cel cu Nanu, nu este confirmat oficial de nimeni de la club! Exista si alti jucatori contactati de patronul actual al Universitatii, dar care n-au dat un raspuns ferm, asa incit in prezent sint mai multe incertitudini decit certitudini. Daca am inteles bine, lotul actual al Universitatii este tot cel din ultima etapa de campionat!


Ovidiu Stinga, manager general?


Au revenit din Olanda Ovidiu Stinga (care a ratat promovarea in prima liga olandeza cu echipa la care a jucat in acest sezon, Helmond Sport) si Andrei Ionescu, un pusti considerat un fel de salvator al Craiovei! La bursa zvonurilor, se vorbea ca Gheorghita Geolgau ar putea ocupa o functie de conducere a clubului, dar presa de ieri il da pe Ovidiu Stinga ca posibil presedinte / manager al clubului. O alta varianta era cu Ovidiu Stinga ca jucator / antrenor secund, dar se pare ca el va fi investit cu cea mai mare functie de la club, dupa patron. Vicepresedinte ar fi Silvian Cristescu, iar Ovidiu Costesin va fi pastrat ca organizator de competitii.


Revin Napoli si Savonna


In privinta conducerii tehnice a celor doua formatii, Universitatea si „Primavera“, doar Adrian Mititelu si unii apropiati ai lui cunosc amanunte de ultima ora. Cum ieri patronul oltenilor nu a raspuns la telefon, am coroborat unele informatii auzite prin urbe si s-ar parea ca revin in Banie cei doi italieni – Napoli si Savonna – ajutati de Aurica Beldeanu. Probabil ca va fi numit si un antrenor cu portarii. Silviu Lung nu a raspuns ieri la telefon pentru a ne vorbi despre viitorul lui ca antrenor, iar astazi pleaca la mare, la Eforie, la hotelul inaugurat zilele trecute de fostul capitan al „Craiovei Maxima“, Costica Stefanescu. In ziarul unde este fondator actualul patron al Universitatii, ieri s-a scris ca mandatele de antrenori ale lui Silviu Lung, Eugen Neagoe si George Bita s-au incheiat. Oricum, in staff-ul tehnic al Universitatii se va afla si un antrenor pentru portari. Zilele trecute, a fost ofertat si Mihai Stoichita, dar se pare ca negocierile au intrat in impas din cauza pretentiilor financiare mari ale antrenorului Otelului Galati. In privinta echipei a doua, aici au existat mai multe variante de tehnicieni straini – intentia patronului – printre care si Doru Isac (antrenor in Qatar), dar si alti olteni cu nume. Divizionara C, „Primavera“ Craiova, ar urma sa fie alcatuita din jucatori pina la 18 ani, de perspectiva.


Totodata, exista intentia reinfiintarii unui compartiment de scouting, iar printre numele ofertate de Mititelu se afla si citiva fosti mari fotbalisti ai „Craiovei Maxima“, cum ar fi Nae Tilihoi, dar abia saptamina viitoare va fi facut anuntul oficial.


Bornescu: „As juca la Universitatea, dar in Divizia A!“


In privinta grupului de jucatori de la FC Caracal care ar urma sa ajunga la Universitatea, finantatorul Paul Valuta a evitat ieri un raspuns clar: „Sint un suporter al Universitatii, dar n-am intentionat nici un fel de cumparare sau altceva, asa cum ati insinuat fara nici un fel de dovada. Ma intrebati despre posibilitatea ca de la FC Caracal sa plece jucatori la Universitatea? Abia s-a incheiat campionatul, nici banchetul de sfirsit de sezon nu l-am facut, dar o sa-l facem miercuri, la Caracal. N-am stabilit inca strategia pentru viitor. Sint la Bucuresti de citeva zile si n-am vorbit cu asociatul meu, George Ilinca, aceste probleme, dar ne vedem miercuri la banchet. Dupa toate probabilitatile, in aceasta saptamina stabilim strategia si celelalte probleme legate de noul sezon. Atunci am putea avea un raspuns clar“.


Portarul Mircea Bornescu a spus: „Am citit doar in ziare despre un posibil transfer al unor jucatori de la FC Caracal la Universitatea, printre care si eu. Nu pot face nici un comentariu, deoarece n-am vorbit oficial cu nimeni. As accepta sa joc la Universitatea, dar in Divizia A! In acest moment am unele oferte de la echipe din Divizia A din România. In plus, interesul turcilor pentru mine exista si acum. Mai vedem… Acum sint intr-o binemeritata vacanta“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII