13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportKimi Raikkonen, la al treilea succes

Kimi Raikkonen, la al treilea succes

Marele Premiu al Canadei, a opta etapa a Campionatului Mondial de Formula 1, a revenit duminica seara pilotului finlandez al echipei McLaren-Mercedes, Kimi Raikkonen. Cele 69 de tururi ale circuitului de la Montreal, care au insumat 305,049 kilometri, au fost parcurse de Raikkonen intr-o ora, 32 de minute, noua secunde si 290 de miimi, finlandezul reusind al treilea succes al sezonului cu care s-a apropiat la 22 de puncte de liderul Fernando Alonso. Pentru prima data in acest an, spaniolul nu a terminat in puncte, fiind nevoit sa abandoneze in turul 38. De altfel, ambele monoposturi de la Renault, lidera in clasamentul constructorilor, nu au incheiat cursa, italianul Giancarlo Fisichella oprindu-se dupa 33 de tururi.


In schimb, a renascut Ferrari, scuderia italiana obtinind 14 puncte, dupa ce ambii piloti ai sai au terminat pe podium. Campionul en titre, Michael Schumacher, a ajuns al doilea, la o distanta de o secunda si 137 de miimi de Raikkonen, urmat de coechipierul sau, brazilianul Rubens Barrichello, sosit la 40 de secunde dupa cistigatorul cursei. Barrichello plecase insa ultimul de pe grila de start, pentru ca nu a reusit sa incheie sesiunea de calificari de simbata.


Marele Premiu al Canadei a fost marcat de numeroase abandonuri, pe linga pilotii de la Renault mai raminind pe dinafara Juan Pablo Montoya (McLaren-Mercedes), Takuma Sato (BAR-Honda), Patrick Friesacher (Minardi), Narain Karthikeyan (Jordan), Jarno Trulli (Toyota), Jenson Button (BAR-Honda) si Nick Heidfeld (Williams-BMW).


Iata ceilalti piloti care au terminat cursa: 4. Felipe Massa (Sauber), 5. Mark Webber (Williams – BMW), 6. Ralf Schumacher (Toyota), 7. David Coulthard (Red Bull), 8. Christian Klien (Red Bull), 9. Jacques Villeneuve (Sauber), 10. Tiago Monteiro (Jordan), 11. Christijan Albers (Minardi). Urmatorul Mare Premiu de Formula 1 se va disputa duminica, in SUA, pe circuitul de la Indianapolis.


In clasamentul pilotilor, Fernando Alonso (59 puncte) este urmat de Kimi Raikkonen (37 p) si Jarno Trulli (27 p), in timp ce „Schumi“ ocupa pozitia a cincea, cu 24 de puncte. In ierarhia pilotilor, conduce Renault, cu 76 de puncte, urmata de McLaren-Mercedes, 63 de puncte, Toyota si Williams-BMW, ambele cu cite 47 de puncte.


Cistigatorul spune ca a avut noroc


Dupa acest al treilea succes al sau, Kimi Raikkonen s-a declarat mai mult decit multumit, dar a recunoscut ca a avut noroc deoarece a intrat la boxe atunci cind Safety Car-ul era pe pista. „Am avut o problema in ceea ce priveste controlul masinii imediat dupa prima oprire la boxe. Echipa mi-a spus ca vede ca exista o problema, insa nu poate sa ii determine cauza in timpul cursei“, a spus Raikkonen, cel care a fost aproape sa cistige si etapa trecuta de la Nurbungring, dar a avut probleme cu un pneu in ultimul tur, cind se indrepta spre victorie.


Sosit al doilea la Montreal, Michael Schumacher s-a plins ca a avut un start nereusit, la fel ca si Jenson Button. „Este uimitor, deoarece toate celelalte monoposturi au pornit bine in cursa. Pneurile au fost din ce in ce mai bune pe parcursul cursei. Am sperat ca va ploua, iar atunci cind am avut citeva picaturi dupa ce Safety Car-ul a intrat pe pista, am dansat de bucurie in masina. A existat un moment in care am sperat ca voi cistiga”, a precizat germanul de la Ferrari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS