12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024

Scurte stiri

Greul abia incepe


Ud din cap pina in picioare de sampania cursa in vestiar, antrenorul Emil Sandoi s-a scuzat spunind ca „nu prea am folosit «samponul» asta in acest sezon“. Din fericire, a avut motive sa sarbatoreasca impreuna cu gorjenii promovarea in Divizia A, la capatul unui campionat foarte echilibrat. „Eram ferm convins ca o sa ne impunem, avind in vedere faptul ca in ultimele etape, dorinta jucatorilor de a promova si crezul lor in aceasta izbinda a fost foarte mare. Eu vreau sa le multumesc pentru ca au crezut pina in ultima clipa ca putem sa promovam. Au demonstrat ca au valoare, iar unii dintre ei au facut un salt enorm de la Divizia C la o echipa care a promovat pe prima scena. Altii, care intrasera intr-un con de umbra si care au fost rezerve pe la echipele de prima divizie de unde i-am luat, aveau o mare dorinta de revansa, pe care, ca sa fiu sincer, am mizat. Eforturile noastre au fost rasplatite pina la urma si ma bucur pentru aceasta victorie finala“, a afirmat Sandoi la conferinta de presa. Tehnicianul tirgujienilor a fost felicitat si de observatorul Marcel Lica, acesta prevenindu-l insa ca greul abia incepe. „Meritai sa promovezi dupa o munca de doi ani, dar abia acum incepe greul“, a spus fostul presedinte al Farului Constanta.


Golurile lui Mircea Ilie au promovat „pandurii“


Autorul dublei care a facut diferenta pe tabela de marcaj si a dus Pandurii in Divizia A, Mircea Ilie, a ales sa joace pentru o echipa din Oltenia dintr-un motiv foarte simplu: „Noi, oltenii, ne ducem acolo unde este cel mai greu“. Ofertat si de alte echipe din prima divizie, Ilie a ales Pandurii, in pauza competitionala, pentru antrenorul Emil Sandoi si pentru faptul ca a crezut in promovare. Atacantul gorjenilor nu se gindeste ce va fi in campionatul urmator, pentru ca „acum este momentul bucuriei“. Publicul l-a impresionat si fericirea celor doua reusite a trait-o alaturi de suporteri. „Nu avem cum sa nu obtinem rezultate bune in Divizia A, daca vom juca asa cum am facut-o in ultima vreme. Daca in deplasare au venit atitia spectatori patimasi, va dati seama ce va fi in Divizia A, la Tirgu Jiu? O sa fie spectacol. Nu pot spune daca o sa rezistam sau nu. Acum este prea mare bucuria momentului, sa ne gindim la ce va fi. Ii multumim lui Dumnezeu ca ne-a ajutat si am ajuns aici!“, a afirmat Mircea Ilie dupa joc.


S-au dezbracat de bucurie


Dupa ultimul fluier al arbitrului Balaj, fotbalistii s-au napustit pe gardurile stadionului pentru a sarbatori alaturi de fanii veniti sa-i sustina. Acestia au solicitat idolilor din teren cite un „talisman“ din echipamentul de joc, dar nu toti jucatorii au fost induplecati. Unii au refuzat politicos, iar altii au acceptat. Tonul la dezbracat l-a dat Vintilescu, care a ramas doar in chiloti, urmat repede de alti coechipieri. Petrecerea a continuat la vestiar, unde a curs multa sampanie. Ultimul sosit la cheful din vestiar a fost antrenorul Emil Sandoi, care ii asigurase mai intii pe citiva suporteri severineni ca Pandurii nu va ceda locul in Divizia A Universitatii Craiova.


„Pandurii“ – sarbatoriti in Piata Prefecturii


Conducerea echipei Pandurii impreuna cu antrenorii si jucatorii promisesera ca, daca promoveaza, vor pleca pe jos spre Tirgu Jiu si s-au tinut de cuvint. In aplauzele trecatorilor, coloana condusa de presedintele Marin Condescu a parcurs circa zece kilometri de la stadion pina in apropierea Combinatului de la Halinga, unde a fost asteptata de fanfara „Armonia“ din Tirgu Jiu. Dupa o scurta cintare, divizionarii A s-au urcat in autocar si au venit direct in Piata Prefecturii din Tirgu Jiu, unde au fost primiti ca niste eroi de circa 5.000 de oameni. Acestia au scandat numele fiecarui jucator de la Pandurii, care a fost apoi chemat in multime si aruncat de citeva ori in sus. Fanii s-au imbulzit pentru a smulge autografe de la vedetele „pandurilor“, Sorin Vintilescu punindu-si semnatura pe o bancnota de 100.000 lei, iar Romica Buia pe o sapca cu insemnele Stelei Bucuresti.


Toate ghinioanele s-au spart inainte de meci


Peste 1.000 de autoturisme si 65 de autocare au luat simbata drumul Severinului pentru ca gorjenii sa fie alaturi de jucatori la cea mai mare performanta din istoria clubului. Traseul aglomerat si graba au facut „victime“ in rindul masinilor, dar nu a fost nimeni ranit. Soferii care si-au tamponat autovehiculele le-au abandonat si nu au renuntat la meci. Inclusiv unul dintre autocarele care transportau membrii galeriei „PanDurii“ a fost implicata intr-o tamponare in lant cu un microbuz si un autoturism, dar a avut timp sa ajunga la stadion.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS