26.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportO sportiva a fost lovita de vicele Federatiei de Lupte

O sportiva a fost lovita de vicele Federatiei de Lupte

Un oficial al Federatiei Române de Lupte a uimit asistenta din Sala Sporturilor din Tirgu Jiu cu ocazia Turneului International de Lupte, agresind fizic si verbal una dintre sportivele care tocmai parasea salteaua. Vicepresedintele FRL, Constantin Iancu, a injurat-o si lovit-o fara mila pe sportiva Georgiana Patrut imediat ce aceasta a pierdut un meci de lupte. Iancu este sponsorul lui Patrut, insa acest lucru nu-i da dreptul sa o loveasca pe sportiva.


Secretarul general al FRL, Vasile Puscasu, nu a fost prezent la incident, dar confirma cele intimplate: „Am auzit despre acest incident. Nu am vazut. O sa stam de vorba cu domnul Iancu in cadrul urmatoarei sedinte de Birou Federal din care face si dinsul parte si o sa cerem explicatii. Nu este normal acest lucru. E vorba de o fata pe care o sponsorizeaza el si de aceea, probabil, s-a comportat asa“. Puscasu spune ca este un fapt fara precedent si de aceea nu sint prevazute sanctiuni in regulamentul FRL, astfel ca Iancu ar putea scapa nepedepsit daca se dovedeste fapta sa.


Invitati la turneu, luptatorii nemti au ramas socati de violenta lui Iancu. „Am intervenit pentru ca o batea rau“, a declarat luptatorul Stephan Kerrer.


Georgiana Patrut nu a recunoscut initial ca a luat bataie. „E treaba mea ce fac. Si daca am primit bataie, poate ca meritam, pentru ca am pierdut un meci“, l-a aparat sportiva pe agresor.


Urmele loviturilor au fost evidente a doua zi, directorul DS Gorj, Robert Doicaru, nestiind daca acestea au fost provocate de bataie sau de frecarea cu salteaua. „Am vazut-o pe sportiva vinata la ochi. O fi si de la saltea, ca se freaca cu pometele“ a spus seful sportului gorjean.


Unul dintre organizatorii turneului, inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean Gorj, Liviu Andrei, se dezice de astfel de practici: „Nu e normal ca in sport sa existe un astfel de comportament“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS