26.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAntrenament pentru EURO 2008

Antrenament pentru EURO 2008

Infringerea de la Rotterdam, destul de previzibila, a creat o atmosfera apasatoare la lot, ratarea celei de-a treia calificari in acest deceniu aruncind nationala la pamint. Tricolorii, aflati de duminica seara in cantonament la luxosul stabiliment REX din Mamaia, sint acum atacati aproape din toate partile, de la ziaristi pina la trecatorii de pe litoral. Si, ca sa respectam adevarul, cam merita unele apostrofari, chiar daca unii nu sint vinovati ca au fost titularizati. In prezent, obiectivul României se indreapta spre EURO 2008, dar, asa cum toti oamenii de fotbal o spun transant, fara o altfel de organizare a fotbalului românesc, din temelii, n-o sa mai batem pe nimeni. O sa ajungem, fara suparare, ciuca batailor, asa cum a ajuns Universitatea!


Revenind la meciul de asta-seara, acesta este unul cenusiu, doar de palmares in istoria meciurilor directe cu Armenia, echipa care a obtinut o victorie (cu Andorra) din cele opt meciuri disputate pina in prezent in aceste preliminarii. Dar, paradoxal, armenii au contribuit din plin la aceasta necalificare a tricolorilor prin acel rezultat de 1-1 din meciul tur! Atunci era selectioner generalul Iordanescu. Si „Piti“ are dreptate in privinta sanselor României de a merge la Mondialul din Germania 2006: „Calificarea nu s-a pierdut acum la Rotterdam, ci dupa 1-1 in Armenia si 0-2 cu Olanda, acasa“.


Armenii sint si ei resemnati, au moralul la pamint dupa ce simbata au pierdut acasa, cu Macedonia, 1-2, chiar daca au numit recent (la sfirsitul lunii mai) selectioner pe olandezul Henk Wisman. Armenii nu au ce pierde astazi, asa ca au venit in excursie la Constanta, dar cu speranta unei surprize. Karamian, atacantul armean al echipei FC Brasov, a si zis-o: „Va batem!“. El n-a fost folosit in meciul cu Macedonia, dar ar fi posibil ca astazi Wisman sa-i dea sansa de a juca la Constanta, acolo unde el a si marcat intr-un meci din campionatul românesc, Farul – FC Brasov.


Piturca, care pretinde ca la Rotterdam n-am jucat rau (?!), va schimba totusi astazi formatia României, mai ales ca acum calificarea noastra s-a decis. Va juca pentru ultima oara la nationala Dorinel Munteanu, care a anuntat ca dupa aceasta intilnire cu Armenia se va retrage. El a contabilizat pina acum123 de partide oficiale la nationala, marcind 16 goluri. Posibile schimbari: in primul rind, in locul lui Pompiliu Stoica va reveni Rat, cel care a fost suspendat pentru meciul din Olanda, Stoican va juca in locul gafeurului Contra, Ov. Petre l-ar putea schimba pe „betivul“ Pancu, in timp ce Marius Niculae si Gigel Bucur ar putea lua locul „vedetelor“ de la Rotterdam, Mutu si Claudiu Niculescu.


Cum s-ar spune, cu acest meci Victor Piturca incepe reconstructia echipei in vederea obiectivului pentru care are contract cu FRF, EURO 2008. Ca fapt divers si statistic doar: in lotul actual sint convocati sase olteni, adica fosti jucatori la Universitatea. Este vorba de: Stoican, Chivu, Rat, Stefan Grigorie, Plesan, Claudiu Niculescu. Adaugati si numele celor doi antrenori (Piturca si Boldici), ale masorului (Buduga) si aveti, cit de cit, o imagine retro cu Stiinta…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS