16.4 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Nu ma tem de nimeni!“

„Nu ma tem de nimeni!“

Elvetianul Roger Federer, numarul 1 mondial si principal favorit al turneului de tenis de la Roland Garros, a spus, dupa victoria in trei seturi in fata românului Victor Hanescu, ca a fost unul dintre cele mai bune meciuri ale sale la turneul parizian.


In premiera, Federer s-a calificat in semifinalele competitiei, unde il va intilni pe spaniolul Rafael Nadal.


Dupa cum noteaza site-ul oficial al competitiei, Hanescu, „invitatul surpriza al sferturilor de finala de la Roland Garros“, ocupa locul 90 la debutul turneului si eliminarea lui Federer ar fi fost „aproape stiintifico-fantastica“. Jucatorul român de 23 de ani nu avea in palmaresul sau decit o semifinala la Scottsdale, in 2004, si o accedere in turul al III-lea la Roland Garros, in 2003, cind a venit din calificari.


Hanescu este al cincilea român ajuns in sferturile de finala ale turneului de la Paris, dupa Ion Ţiriac, Ilie Nastase, Adrian Voinea si Andrei Pavel, iar la actuala editie a scos din cursa doi argentinieni, ambii capi de serie, Juan Ignacio Chela (nr. 31) si David Nalbandian (nr. 10).


Federer, care nu a pierdut nici un set in acest an la Roland Garros, tinteste sa devina al saselea tenisman care cistiga cele patru turnee de Mare Slem in acelasi an. „Sint foarte multumit de jocul meu si de forma in care ma aflu. Simt ca am destula energie si sint bucuros sa demonstrez ca pot cistiga turneul. Am mai spus ca tragerea la sorti nu a fost dificila ca alte dati. Respect pe toata lumea, dar nu ma tem de nimeni. Nalbandian sau Hanescu, pentru mine nu avea prea mare importanta, pentru ca ii mai invinsesem pe amindoi“, a spus Federer.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS