14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Vrem sase puncte din sase“

„Vrem sase puncte din sase“

Componentii echipei nationale a României au efectuat luni dupa-amiaza primul antrenament in perspectiva partidelor cu Olanda (simbata, ora 21.30, Rotterdam) si cu Armenia (8 iunie, ora 20.30, Constanta), din grupa I de calificare la Cupa Mondiala din 2006, din Germania. La sedinta de pregatire a echipei nationale, care a durat aproximativ o ora, au participat toti jucatorii convocati de selectionerul Victor Piturca, cu exceptia mijlocasului stelist Dorinel Munteanu, care a fost invoit pentru a merge in Germania si care s-a alaturat lotului ieri-dimineata. Jucatorii Gabriel Tamas, Claudiu Niculescu, Florentin Petre, Stefan Grigorie, Sorin Ghionea, Florentin Dumitru, Mirel Radoi, Gigel Coman, Ovidiu Petre, Cristian Chivu, Daniel Pancu si Razvan Rat s-au antrenat separat, efectuind doar alergare usoara si miscari de stretching. La finalul sedintei de pregatire, portarul Lobont si jucatorii Mutu, Pompiliu Stoica, Flavius Stoican, Cosmin Contra, Mihaita Plesan si Nicolae Mitea au mai ramas pe teren aproximativ zece minute, ei fiind certati din aceasta cauza de Victor Piturca.


Mutu: „Nu sint in forma maxima“


Dupa antrenamentul de luni, capitanul tricolorilor, Cristian Chivu, a spus ca spera ca echipa nationala a României sa obtina sase puncte din intilnirile cu Olanda si cu Armenia. „Mergem la Rotterdam sa cistigam. Sintem optimisti si speram sa luam sase puncte din sase. Conteaza mult si intoarcerea lui Mutu la echipa nationala. Este un jucator de baza, pe care l-am asteptat. Ne bucuram mult ca este printre noi si speram sa fie decisiv, asa cum a fost si la inceputul campaniei de calificare“, a spus Chivu.


La rindul sau, atacantul echipei Juventus Torino, Adrian Mutu, aflat pentru prima oara la echipa nationala dupa sapte luni de suspendare pentru dopaj, a spus ca revederea cu coechipierii sai a fost emotionanta. „Sint fericit ca sint la echipa nationala, mi-a fost dor de tot ceea ce inseamna ea. E normal sa nu fiu in forma maxima. Sper sa ajung cu bine la ora meciului si, daca domnul Piturca va apela la serviciile mele, voi da tot ce este mai bun din mine“, a subliniat Mutu.


Chivu s-a pregatit separat


Cristian Chivu s-a pregatit separat in cadrul antrenamentului pe care tricolorii l-au efectuat ieri-dimineata, la baza de la Saftica. Componentii echipei României au facut, timp de 65 de minute, un antrenament exclusiv tactic, in cadrul caruia jucatorii, impartiti in doua echipe, au exersat diferite scheme si situatii de joc.


Echipa pregatita de Victor Piturca a sustinut aseara, de la ora 19.00, la Saftica, un joc-scoala in compania reprezentativei de tineret, care a efectuat, in cursul diminetii, un antrenament tehnico-tactic pe stadionul divizionarei B Juventus Bucuresti.


La pregatirile echipei de tineret a României au participat toti cei 20 de jucatori convocati, inclusiv atacantul Ciprian Marica (Sahtior Donetk), sosit luni seara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS