16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFinalistii de anul trecut au fost eliminati

Finalistii de anul trecut au fost eliminati

Argentinienii Gaston Gaudio si Guillermo Coria, cei care anul trecut au disputat finala turneului de la Roland Garros, au parasit luni dupa-amiaza competitia de 6.370.980 de euro din capitala Frantei, in faza optimilor de finala. Detinatorul titlului, Gaudio, considerat cap de serie numarul 5, a fost invins de spaniolul David Ferrer, al 20-lea favorit al turneului, care s-a impus in cinci seturi, 2-6, 6-4, 7-6, 5-7, 6-4, dupa ce a revenit de la 0-4 in cel decisiv. „Ferrer a jucat mult mai bine ca mine. Mi-a lasat putine sanse de care eu nu am profitat. Nu este o surpriza faptul ca am fost invins pentru ca de-a lungul turneului mi-am dat seama ca nu sint pregatit sa repet performanta de anul trecut. Nivelul si pregatirea mea fizica nu au mai fost la fel ca in 2004“, avea sa declare dupa joc Gaston Gaudio. In sferturi, Ferrer urma sa-l intilneasca ieri dupa-amiaza pe compatriotul sau Rafael Nadal, cap de serie numarul 4, invingator cu 6-4, 3-6, 6-0, 6-3, in fata francezului Sebastien Grosjean.


La rindul sau, Coria, creditat cu a opta sansa la cistigarea turneului, nu a avut nici o solutie in fata rusului Nikolay Davidenko (nr. 12), aflat in mare forma, care s-a calificat dupa patru seturi 2-6, 6-3, 7-6, 6-2. „Davidenko este un jucator foarte bun, care greseste putin. De cum am intrat pe teren am stiut ca trebuie sa-mi imbunatatesc nivelul daca vreau sa am vreo sansa, dar nu am reusit“, a explicat Guillermo Coria esecul. Davidenko va juca astazi in antepenultimul act al competitiei cu spaniolul Tommy Robredo (nr.15), cel care a frunizat o alta surpriza eliminind favoritul numarul 3, rusul Marat Safin, dupa un meci electrizant, 7-5, 1-6, 6-1, 4-6, 8-6.


In primii opt jucatori ai acestei editii a Internationalelor Frantei, in care se afla si tenismanul român Victor Hanescu, au mai ramas doi argentinieni, Guillermo Canas (nr. 9) si Manuel Puerta, care se vor „bate“ astazi pentru un loc in semifinale. Canas a avut liber in optimi dupa ce adversarul sau, germanul Nicolas Kiefer, a declarat forfait, in timp ce Puerta a trecut lejer de conationalul sau Jose Acasuso in trei seturi, 6-4, 6-1, 6-1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS