21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSport„Vreau sa vad Universitatea pe prima scena“

„Vreau sa vad Universitatea pe prima scena“

Capitanul echipei nationale de fotbal a României, Cristi Chivu, a spus ca retrogradarea Universitatii Craiova, fosta sa echipa, este o tragedie pentru fotbalul românesc. „Universitatea este o echipa cu traditie in România, recunoscuta in Europa. Din pacate, in ultima vreme a avut numai probleme si nu a reusit sa gaseasca o posibilitate prin care sa devina competitiva“, a mai spus capitanul tricolorilor.


Cristi Chivu a opinat ca era normal ca fotbalistii Universitatii sa-si rezilieze contractele cu echipa pentru ca nimeni nu ar fi dispus sa plateasca in Divizia B salarii de nivelul celor din Divizia A.


Intrebat despre posibilitatea ca Universitatea sa cumpere un loc in Divizia A, Chivu a spus: „Eu as vrea din tot sufletul. Nu stiu cit de legal este si cit ar dauna sau ajuta fotbalul românesc, dar eu am jucat la Craiova si imi doresc sa vad Universitatea pe prima scena“.


Chivu a mai spus ca „este dureros“ daca se adeveresc acuzatiile privind posibilitatea ca unele meciuri din Divizia A sa fi fost aranjate.


Intrebat daca se mai poate spera la calificarea echipei nationale la viitoarele turnee finale, in conditiile in care la finalul acestei editii a Diviziei A apar tot mai multe acuzatii de blat, Chivu a spus: „Speram sa obtinem calificarile, asa cum speram ca lucrurile sa se schimbe in Divizia A. Acum nu stiu ce se intimpla, dar daca este adevarat ce se scrie, atunci e dureros“.


Chivu sustine ca meciurile ar trebui cistigate pe teren si nu considera imoral faptul ca o echipa sa stimuleze financiar o alta formatie pentru a incurca o contracandidata la titlu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS