10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Nu trebuie sa le luam gitul acestor copii“

„Nu trebuie sa le luam gitul acestor copii“

– Eugen, in minutul 40, cind era inca 0-0, te gindeai la o surpriza in „Groapa“?


– Ma gindeam sa terminam repriza fara sa primim gol. De surpriza nu putea fi vorba, era extrem de greu cu o asemenea echipa de pusti sa o incurci pe Dinamo, chiar daca noi ne-am straduit sa-i mobilizam, sa le dam un moral bun, inclusiv prin declaratiile dinaintea jocului.


– Au cazut definitiv in repriza secunda…


– Era normal, am luat trei goluri intr-un sfert de ora. A mai venit si accidentarea lui Badaluta, un jucator mai expermentat, care nu s-a antrenat zece zile din cauza unei comotii. Infringerea este oricum rusinoasa, dar sa nu uitam ca ne-a batut Steaua tot cu 5-0 si Rapidul cu 4-0 cind aveam echipa cu care voiam sa luam campionatul, sau sa jucam in cupele europene. Nu trebuie sa le luam gitul acestor copii care au jucat in „Stefan cel Mare“, au facut tot ce au putut.


– Ai mai trait un 0-5 la Dinamo, dar ai reusit in final doua goluri. Un meci cu cintec, acum cinci ani…


– Atunci aveam totusi echipa buna, s-a ajuns la 0-5 dupa ce a luat Batrinu cartonas rosu, la inceputul meciului. De altfel, atunci am jucat finala Cupei României, chiar cu Dinamo.


– A plecat si Silviu Lung de la echipa?


– Eu nu stiu nimic de vreo plecare, doar ca a avut probleme personale si nu a putut ajunge la meci. Am vorbit insa tot timpul si cred ca va veni la antrenamentul de miine (astazi – n.r.). Totusi, Silviu Lung a fost trecut pe foaie antrenor principal, dar aceeasi situatie a fost si in cazul lui Pavel Badea. Eu voi face in vara aceasta cursurile PRO si voi primi licenta.


– Pot constitui acesti jucatori o echipa care sa reziste in Divizia B?


– E greu de spus, sint printre ei jucatori de real talent, dar trebuie ajutati sa creasca intr-un mediu corespunzator.


– Ce ti-a spus Andone, peste trei ani o sa vrea si citiva pusti de la actuala echipa a Stiintei?


– Daca nu sintem atenti si preocupati de viitorul lor, nu ar fi exclus sa ajunga si citiva dintre acesti copii la Dinamo si sa marcheze in poarta Universitatii, asa cum au facut acum Niculescu si Grigorie. Andone a venit dupa meci si mi-a spus ca au talent si ca nu puteam obtine mai mult cu aceasta echipa.


– Cine este vinovat pentru ca Universitatea a ajuns sa joace cu juniorii in „Stefan cel Mare“?


– Vinovati sint toti, inclusiv jucatorii care au plecat, patronul si toti cei care am facut parte din club anul acesta. Cine spune ca nu are nici o vina inseamna ca nu are onoare. Eu nu ma feresc nici acum de responsabilitate si de aceea am ales sa ramin pina la sfirsit, chiar daca exista riscul sa pierdem la scoruri rusinoase.


– Cine ar trebui sa se implice pentru ca aceasta echipa sa nu se piarda definitiv?


– Oricine ar veni trebuie sa se grabesca, deoarece reconstructia trebuie pornita imediat, indiferent daca Universitatea va juca in prima divizie sau in „B“. Primaria si consiliul local trebuie sa aiba in vedere echipa de fotbal, care a facut cunoscut acest oras in lume, dar nu stiu daca municipalitatea doreste sa se implice. Deja am retrogradat in Divizia B, unde nu ne imaginam ca vom ajunge vreodata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU