20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAdi Popescu i-a salvat pe „mineri“

Adi Popescu i-a salvat pe „mineri“

Minerul – Rulmentul 2-0


• Stadion „Motru“, spectatori 300.


• A marcat: A. Popescu ’47, ’81.


Minerul: Andreescu – Balan, Amzucu, Purcel – Patru (’66, Apostol), Soo, A. Popescu, B. Popescu, Patrascu (’60, Stana) – Glisca, Oprea (’46, Volocaru). Antrenor: Pavel Buburuz.


Rulmentul: Mirancea – Mitran, Stirbu, Carbujaru (’80, Pirjolea), Cusca – M. Stan, Nica (’76, Calin), L. Stan (’54, Mitroi), Micu – Voicu, Dobrin. Antrenor: Ion Stancu.


• Au arbitrat: L. Cinca – D. Vlad, C. Geambazu.


Minerul Motru a rezolvat problema retrogradarii invingind „lanterna rosie“ cu scorul de 2-0 prin dubla lui A. Popescu. Matematic, motrenii sint salvati, iar ultimele doua etape evolueaza cu gindul la obiectivul impus de conducere, locurile 5-8. Prima parte a meciului s-a incheiat cu o remiza alba, nu pentru ca oaspetii ar fi evoluat de la egal la egal cu gazdele, ci pentru ca elevii lui Buburuz s-au intrecut in ratari. Seria ocaziilor de gol a fost deschisa de Soo, dupa o jumatate de ora de tatonare, Mirancea intervenind salvator la sutul din unghi al mijlocasului gazdelor. Un minut mai tirziu, Oprea a ratat incredibil din sase metri, reluind peste poarta centrarea lui Patrascu. Tot Oprea a irosit o buna situatie de gol, sutul sau din actiune trecind putin pe linga stilpul portii adverse.


Nemultumit de ratari, Buburuz l-a schimbat la pauza pe Oprea cu Volocaru, dar golurile au venit din alta parte. A. Popescu a deschis scorul in minutul 47, dupa o actiune personala de la centrul terenului, invingindu-l pe Mirancea cu un sut la coltul lung de la 16 metri. Desprinderea a venit destul de tirziu, in minutul 81, tot de la A. Popescu, care a transformat o lovitua libera de la marginea careului, balonul lovind intii transversala dupa care a poposit in plasa. Volocaru si Glisca puteau majora scorul, dar nu au nimerit spatiul portii din careul mic.


Dupa joc, tehnicianul gazdelor a explicat secretul reusitei, multumit ca a scapat de retrogradare: „In prima repriza s-a pasat mai mult de-a latul terenului. La pauza le-am dat indicatii, ori jucam mai mult individual pentru ca ei se aglomereaza ori cu sut de la distanta. Cu sutul de la distanta al lui A. Popescu a venit primul gol. Al doilea obstacol a fost caldura. Arbitrii trebuia sa intrerupa jocul pentru ca jucatorii sa poata bea apa. S-a ratat foarte mult, eu sint multumit de jocul echipei. Rulmentul parca nu este o echipa asa rea cum s-a spus, conjunctura a fost ca nu au avut bani, nu i-a sprijinit nimeni, la meciurile anterioare au evoluat cu juniorii, nu poti sa spui ca este o echipa asa slaba pentru ca anul trecut a ramas in Divizia B. Mi-a fost frica pentru ca jucam cu o echipa deja retrogradata care nu avea nici o grija. Una peste alta, ne-am atins obiectivul. 35 de puncte nu sint de locul opt, dar speram sa prindem aceasta pozitie. Practic, si matematic am scapat de retrogradare, pentru ca mai sint sase puncte in joc.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS