15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHorna sustine ca l-a „citit“ pe Hanescu

Horna sustine ca l-a „citit“ pe Hanescu

Peruanul Luis Horna (foto), viitorul adversar al românului Victor Hanescu in turul al treilea al turneului de la Roland Garros, a treia competitie de Grand Slam a anului, si-a facut un obicei din a elimina capii de serie la Internationalele de tenis ale Frantei. Dupa ce anul trecut a reusit sa-l invinga pe elvetianul Roger Federer, actualul lider al ierarhiei ATP, iar in urma cu doi ani a trecut de australianul Mark Philippoussis, Horna s-a impus miercuri, cu 7-5, 6-7, 6-3, 6-4, dupa mai bine de trei ore de joc, in fata britanicului Tim Henman, cap de serie nr. 7 la editia din acest an a competitiei de la Paris.


„M-am simtit foarte bine cind l-am invins pe Federer, anul trecut, mai ales ca meciul s-a disputat pe terenul central, iar el era atunci al treilea favorit. Meciul de astazi (miercuri – n.r.) a fost foarte greu. Tim este un mare jucator, dar am incercat sa prelungesc cit mai mult schimburile de mingi de pe linia de fund a terenului, pentru ca el sa oboseasca si sa atace cit mai putin“, a spus Horna dupa victoria in fata lui Henman, semifinalistul editiei 2004 a turneului de la Roland-Garros.


In privinta urmatorului sau adversar, peruanul de 25 de ani, calificat pentru prima oara in turul al treilea al unui turneu de Mare Slem, a precizat: „Hanescu este un adversar foarte dificil si a venit la Paris increzator in fortele sale. La fel ca Henman, ii place sa termine punctele foarte repede, dar joaca mai mult de pe fundul terenului, asa ca va trebui sa cistig cit mai multe puncte de acolo. Insa nimeni nu isi alege singur adversarii“.


„Am venit aici sa cistig sapte partide si, pina in prezent, am trecut de doua, asa ca mai am de jucat. Ma simt foarte bine din punct de vedere fizic, lucru care imi da incredere“, a adaugat Horna.


Altfel, in proba de dublu a turneului de la Roland Garros, Victor Hanescu si partenerul sau ceh, Jan Hernych, au cedat in primul tur, cu 2-6, 4-6, in fata perechii argentiniene Lucas Arnold / Martin Garcia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS