16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportXabi Alonso revine in primul „11“ al lui Liverpool

Xabi Alonso revine in primul „11“ al lui Liverpool

Pentru prima data in acest sezon, antrenorul spaniol al lui FC Liverpool, Rafael Benitez, va avea la dispozitie pentru finala cu AC Milan aproape intreg lotul de jucatori. Singurul indisponibil este Florent Sinama-Pongolle, accidentat la genunchi, acestuia adaugindu-i-se Fernando Morientes si Mauricio Pellegrino, care nu au drept de joc in Liga Campionilor.


Cea mai importanta revenire in primul unsprezece al „cormoranilor“ este cea a mijlocasului spaniol Xabi Alonso, suspendat pentru semifinala retur cu Chelsea. Alonso va juca in axul central, alaturi de germanul Hamann, iar croatul Biscan, care il inlocuise la meciul cu londonezii, va lua loc pe banca de rezerve. Revenirea lui Xabi Alonso ii va permite lui Rafa Benitez sa ii acorde mai multa libertate de miscare lui Steven Gerrard si sa il deplasaze pe partea dreapta pe Luis Garcia, autorul golului care a calificat-o pe Liverpool in finala.


La cel mai important meci din cariera, Alonso a precizat ca viseaza sa inscrie un gol in finala Ligii Campionilor. „Am un singur vis: sa inscriu la Istanbul golul decisiv impotriva lui Milan pentru a cistiga Liga Campionilor. Vreau sa ii dedic victoria antrenorului Rafael Benitez. El este un invingator si stie perfect cum se cistiga. Lumea il iubeste“, a afirmat fotbalistul adus de la Real Sociedad. Jucatorul spaniol a explicat ca un atu important pentru echipa sa il reprezinta faptul ca se descurca mai bine decit Milan atunci cind se afla sub presiune. „Se poate intimpla orice intr-o astfel de finala. Noi ne descurcam mai bine sub presiune. Simt ca putem sa batem pe oricine“, a mai mentionat Xabi Alonso.


Singura necunoscuta in echipa de start a englezilor o reprezinta postul de virf impins. Milan Baros s-a impus ca titular incontestabil pe parcursul sezonului, dar recuperarea francezului Djibril Cisse face ca prezenta cehului in primul „11“ sa fie pusa sub semnul intrebarii. Cisse, care estimeaza ca poate juca la 80 la suta din capacitatea sa, a inscris pe 15 mai ambele goluri ale „cormoranilor“ in partida cistigata in campionat cu Aston Villa (2-1), evoluind pe tot parcursul intilnirii, iar Benitez este in dubiu, pentru ca nu intentioneaza sa ii foloseasca pe amindoi in compartimentul ofensiv, ci doar pe unul dintre ei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS