Acasă Sport „Faceam ture de teren“

„Faceam ture de teren“

-

Presedintele CCA Ion Craciunescu a afirmat, in cadrul unei conferinte de presa, ca, pe vremea cind activa ca arbitru, protesta impotriva blaturilor facind ture de teren si sprinturi in timpul meciurilor. „Eu cind eram arbitru nu prea suportam blaturile. Eram mai rebel si am incercat sa stopez aceste aranjamente prin atitudine. De exemplu, in timp ce se juca, eu imi bagam fluierul in buzunar si va dau cuvintul meu ca incepeam sa fac ture de teren. Chiar si spectatorii ma aplaudau. Voiam sa ies de pe gazon si sa fac ture pe pista de atletism, dar mi-era teama ca poate se aude la FIFA. Si asa, dupa un meci dintr-asta, am fost amenintat ca voi fi scos din arbitraj daca voi mai face ture“, a spus Craciunescu.


Seful arbitrajului românesc a dat si exemple de meciuri aranjate. „Am dat ture de teren la Petrolul cu Prahova, nu mai stiu in ce an, si la Victoria cu Galatiul. Acesta din urma se juca pe «Dinamo» si chiar tin minte ca am luat niste servetele si am notat ce vorbeau jucatorii intre ei. In 1991, daca nu ma insel, la partida FC Bihor – Jiul Petrosani, eram asistent si cind am vazut ca este blat am inceput sa fac sprinturi pe jumatatea mea de teren. Vroiau sa ma dea afara dupa aceea, pentru ca observatorul a scris ca am sfidat centralul cu acele sprinturi. Dar, la comisie, am explicat ca daca tot am facut 400 de kilometri si am venit la acel meci, macar un antrenament sa fac“, a mai dezvaluit Ion Craciunescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Azi vă puteţi schimba cursul destinului. Analizați-vă bine opțiunile, luați deciziile care vă fac fericiți și evitați să acționați cu impulsivitate....