27.8 C
Craiova
duminică, 9 iunie, 2024

Scurte stiri

Turneul de tenis de la Roland Garros


Aventura tenismanului român Andrei Pavel la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului, Internationalele Frantei, s-a incheiat inainte de a incepe. Pe Arenele de la Roland Garros, „Cneazul“ nu a reusit sa treaca de primul tur al competitiei de 6.370.980 de euro, fiind depasit clar de un reprezentant al gazdelor, Florent Serra, beneficiar al unui will-card, un jucator de 24 de ani care ocupa locul 163 in clasamentul ATP Race. Tinarul francez s-a impus in trei seturi, 6-2, 6-2, 6-3, obtinind cea mai buna perfomanta din cariera sa, turul doi al unui turneu de Mare Slem. Serra il va intilni in faza urmatoare pe cehul Stepanek, acesta din urma invingindu-l cu 3-6, 6-3, 6-1, 6-1 pe thailandezul Srichaphan. Celalalt tenisman român din competitie, Victor Hanescu, urma sa joace aseara, in runda inaugurala, cu cehul Michal Tabara. (M.A.)


Tenismeni români la turnee internationale


Tenismanul român Razvan Sabau a preferat sa nu participe la calificarile pentru tabloul principal al turneului de Grand Slam de la Roland Garros, alegind sa mearga la Challengerul de la Budapesta, competitie dotata cu premii in valoare totala de 21.250 de dolari. Si nu s-a inselat, românul ajungind pina in finala, pe care a cistigat-o in fata elvetianului Jean-Claude Scherrer. Considerat al patrulea favorit, Sabau s-a impus cu scorul de 1-6, 7-6, 6-3 si s-a ales cu aproape 6.000 de dolari. La turneul Challenger de la Zagreb, in proba de dublu, cuplul format din românul Gabriel Trifu si belgianul Tom Vanhoudt nu a avut adversar, impunindu-se in finala competitiei dotate cu premii in valoare de 50.000 de dolari. In ultimul act, Trifu si Vanhoudt, creditati cu sansa a doua la cistigarea turneului din Croatia, au invins cu scorul de 6-2, 4-6, 7-5 cuplul italo-argentinian Enzo Artoni / Martin Vassalo Arguello, cap de serie numarul 4. (M.A.)


Turneu de tenis pentru copii


De ieri, pe baza sportiva de la TC Olimp din Craiova a inceput Trofeul Babolat, competitie de categoria a III-a, rezervata copiilor de zece, 12 si 14 ani (baieti si fete), dotata cu premii in valoare totala de 50 de milioane de lei. In concurs au intrat 75 de tineri tenismani din zona Olteniei, dar si din Bucuresti, Pitesti, Timisoara, Oradea si Medias, care, pina joi, vor „zburda“ pe cele cinci terenuri de zgura, in speranta cuceririi trofeului. „Este o atmosfera destinsa, insa, pe teren, copiii dau dovada de o buna concentrare, meciurile fiind stinse. Favoriti sint cei de la cluburile din Craiova, dar pot aparea si surprize“, a precizat Ilie Cojan, managerul TC Olimp. (M.A.)


CE de karate traditional fudokan


La Campionatele Europene de karate traditional fudokan, care s-au incheiat duminica la Belgrad, sportiva craioveana Mihaela Pasa si-a confirmat valoarea, reusind sa obtina doua medalii, de aur si de argint. Singura reprezentanta a Baniei la aceasta competitie a devenit campioana europeana in proba de fuku-go (kata+kumite) si vicecampioana la kata individual, la categoria cadeti. Pentru tinara karateka de la CS Master Craiova pregatita de senior sempai Laurentiu Ciuca, aceste rezultate vin sa le completeze pe cele obtinute in acest an pe plan intern, dubla campioana nationala la stilul fudokan si campioana la karate traditional shotokan, care i-au adus convocarea in lotul national pentru CM de karate fudokan din luna noiembrie, de la Praga. (M.A.)


Atletism, concurs de Cupa Mondiala


In Ungaria, la Miskoltz, a avut loc la finele saptaminii trecute, un concurs de Cupa Mondiala la care a participat si atleta craioveana Claudia Stef. Fosta sportiva de la CSM Craiova, legitimata in prezent la Dinamo, a concurat la proba sa, 20 de km mars, clasindu-se pe locul patru la individual si pe locul trei cu echipa României, pentru care a adus cele mai multe puncte, celelalte doua componente, Ana Maria Groza si Norica Cimpean, terminind cursa pe locurile 11, respectiv 15. Stef a acuzat caldura excesiva de la startul cursei, peste 30 de grade, temperatura cu care sportivele române nu fusesera inca obisnuite. „Cel mai mare dusman al nostru a fost caldura. Nu a fost o cursa dificila. Ma bucur ca am treminat in primele sase, asa cum imi propusesem, dar sint suparata ca nu am urcat pe podium“, a afirmat Claudia Stef, care a strabatut cei 20 de km intr-o ora, 30 de minute si 11 secunde. (M.A.)


Handbal (m), Divizia A


In etapa a 25-a a ligii secunde de handbal masculin, Universitatea Petrolul Craiova s-a intors extrem de sifonata din deplasarea de la Constanta. Oltenii au fost umiliti de HCM II, formatia „satelit“ a cistigatoarei Cupei României impunindu-se la o diferenta de 30 de goluri, 52-22 (29-9). In fata unei echipe formate in mare parte din jucatori de la prima grupare, care in acest sezon al Ligii Campionilor a reusit performanta sa invinga cea mai titrata formatie din lume, FC Barcelona, care a cistigat si trofeul, elevii lui Dobeanu au fost mult prea mici si, desi au avut ceva ocazii in prima repriza, nu au putut sa se puna cu constantenii condusi de pe banca de Aihan Omer. „A fost o diferenta clara de valoare. Cred ca au vrut sa se razbune, pentru ca acum doi ani i-am batut si au pierdut titlul din cauza noastra“, a afirmat tehnicianul Universitatii. In ultima etapa a sezonului, craiovenii vor intilni simbata, pe teren propriu, echipa HC Focsani. (M.A.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS