25 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportPetrisor Gananau a cistigat Centura de Aur

Petrisor Gananau a cistigat Centura de Aur

Pugilistul Petrisor Gananau a adus Gorjului a doua Centura de Aur dupa cea cucerita de Daniel Lingurici, cu multi ani in urma. Component al lotului national, Gananau a reprezentat România si a fost asistat de antrenorul Francisc Vastag. In finala, gorjeanul l-a depasit la puncte pe azerul Kavid Taghiev, boxer cu o carte de vizita impresionanta.


„Am boxat cu vicecampionul european si medaliat cu bronz la Olimipada de la Atena, m-am simtit foarte bine si nu am avut emotii. In prima repriza aveam avantaj 4-1, in doua repriza conduceam cu zece puncte, am avut si 17 puncte avans, dupa care nu m-a mai interesat. Am facut un meci spectaculos. De mult n-am mai boxat asa bine. Ma bucur ca am adus Centura de Aur pentru a doua oara in Gorj, dupa Lingurici“ a spus Gananau.


Fostul mare boxer Marian Simion a spus ca Gananau trebuie sa reprezinte România la Campionatele Mondiale din China, deoarece este „mai tehnic, mai puternic si cu citiva ani mai mare decit Gavril, principalul rival al olteanului la categoria 75 kg“. Gorjeanului ii lipseste experienta pentru a pune probleme la un campionat mondial, lucru recunoscut si de Gananau. Principala calitate a lui Gananau, in opinia lui Simion, este viteza de executie, iar neajunsurile ar fi lipsa de forta si statura. Asociatia Judeteana de Box Gorj il va premia astazi pe Gananau, iar primarul orasului Tirgu Jiu, Florin Circiumaru, ii va inmina cheile pentru o garsoniera ANL, promisa de mai mult timp de edilul municipiului.


In limitele categoriei 54 de kg, Veronel Tarau asistat din colt de Ninel Geica, a fost invins in semifinale de Daniel Enache de la Petrom Ploiesti, antrenorul sportivului gorjean acuzind brigada de arbitri, care a dezavantajat pugilistul sau. Nicolae Groaznicu, al treilea reprezentant al Gorjului la Centura de Aur, a pierdut in primul tur al competitiei in limitele categoriei 51 de kg.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS