17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPiturca l-a inlocuit pe Radoi cu Tamas

Piturca l-a inlocuit pe Radoi cu Tamas

Selectionerul României, Victor Piturca, a anuntat ieri, la reunirea lotului selectionatei divizionare pentru meciul cu Republica Moldova, ca fundasul stelist Mirel Radoi, accidentat la partida cu FCM Bacau, va fi inlocuit de Gabriel Tamas de la Dinamo.


„Radoi are un traumatism si nu poate participa la aceasta actiune, in rest toti baietii sint in regula. In locul lui Radoi va fi convocat Tamas, care are si el o mica problema, dar sper sa nu se intimple nimic deosebit la meciul cu Otelul. Sper sa nu fie nimic grav cu Radoi, sa joace in ultimele etape si sa fie apt pentru meciurile oficiale cu Olanda si Armenia“, a spus Piturca.


La reunire au fost prezenti urmatorii jucatori: Bogdan Lobont (Ajax Amsterdam), Danut Coman (Rapid Bucuresti) – portari; Cosmin Contra, Gigel Coman (ambii Poli Timisoara), Sorin Ghionea (Steaua Bucuresti), Vasile Maftei (Rapid Bucuresti), Cosmin Pascovici (Farul Constanta) – fundasi; Florentin Dumitru, Dorinel Munteanu, Nicolae Dica (toti Steaua Bucuresti), Mihaita Plesan (Universitatea Craiova), Ovidiu Petre (Poli Timisoara) – mijlocasi; Razvan Cocis (Serif Tiraspol), Daniel Niculae (Rapid Bucuresti), Ionut Mazilu (Sportul Studentesc) – atacanti.


Fotbalistii convocati au plecat la Bacau inainte de prinz, de pe Aeroportul Militar Otopeni. Jucatorii dinamovisti Gabriel Tamas, Stefan Grigorie si Claudiu Niculescu vor ajunge la Bacau imediat dupa meciul cu Otelul Galati. Partida dintre selectionatele divizionare ale României si Moldovei, care nu va fi trecuta in palmares, va avea loc marti, la Bacau, la ora 20.15.


Duminica dimineata s-au reunit si componentii echipei nationale de tineret a României, care va intilni marti, de la ora 16.00, la Botosani, reprezentativa similara a Republicii Moldova. Jucatorii pregatiti de Florin Marin s-au deplasat la Botosani cu autocarul.


Lobont: „Mi-e foame sa joc“


Portarul Bogdan Lobont a declarat ca inainte de meciul de calificare cu Olanda, mai important este amicalul cu Moldova de marti. „Mi-e foame sa joc. O sa avem timp sa discutam si despre meciul cu Olanda. Ma simt extraordinar cu toti colegii de la Ajax, nu numai cu Mitea“, a spus Lobont. Intrebat daca este un complot impotriva jucatorilor români de la Ajax Amsterdam, Lobont a raspuns: „Vorbim alta data despre acest subiect“.


Fundasul Cosmin Contra a precizat ca meciul cu Moldova reprezinta o actiune in care selectionerul ii poate vedea la lucru pe jucatorii mai tineri. Contra a spus ca se bucura pentru faptul ca antrenorul Cosmin Olaroiu va ramine la Timisoara si in sezonul urmator. „S-a inceput o treaba buna. Din cite am inteles vor ramâne si sponsorii si se va investi masiv in continuare“, a adaugat fundasul timisorean.


Atacantul Daniel Niculae (FC Rapid) a subliniat ca spera sa poata juca, desi vine dupa o accidentare de durata. „Meciul cu Olanda va fi foarte important. Daca mergem la Rotterdam ca victime sigure, nu are nici un rost sa mai facem deplasarea. Ne ducem sa ne jucam sansa, se joaca o carte importanta pentru calificare. Inca nu sint pregatit fizic ca sa ma gindesc la un cuplu Mutu – Niculae“, a spus Daniel Niculae.


Portarul giulestean Daniel Coman, aflat si el pentru prima oara la nationala, spera ca acesta sa fie un nou inceput pentru el. „Speram intr-o victorie cu Moldova si intr-un meci bun, tinind cont ca urmeaza doua partide importante pentru echipa nationala“, a spus Coman.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS