19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBatalie doar pentru locul doi

Batalie doar pentru locul doi

Etapa a 23-a a Diviziei C a rezolvat definitiv problema echipei promovate. Dupa ce s-a impus pe teren propriu cu 2-0 in fata Scolii de Fotbal „Gica Popescu“, administrindu-le craiovenilor prima infringere din retur, CSM Vilcea se poate considera in Divizia B. Lupta se mai da astfel doar pentru locul secund, pentru care se bat trei echipe craiovene, Universitatea II, Chimia si Armata.


Gruparea din Zavoi nu a ratat sansa de a se desprinde decisiv in cistigatoarea seriei a 5-a, acumulind, cu trei etape inainte de sfirsitul sezonului, cu sase puncte mai mult decit rivala sa de-a lungul campionatului, formatia „satelit“ a Stiintei, care s-a pierdut in final pe drum. Vilcenilor nu le-a fost deloc usor cu „scolarii“ lui Adrian Popescu, dar au marcat in primul sfert de ora, prin Balaci (’13), dupa care atacurile lor s-au derulat fara crispare. Craiovenii s-au aparat insa bine, golul secund al gazdelor picind abia in minutul 78, dintr-un penalti obtinut de Lepadatu (fault Ignat) si transformat de Costea.


Singura echipa din Banie ramasa neinvinsa in retur este Armata. „Militarii“ lui Mugurel Gusatu si-au continuat marsul si au trecut acasa de Progresul Corabia, o echipa considerata incomoda, care a stat tot timpul aproape de podium. Craiovenii s-au impus cu 3-0, dupa o prima repriza alba, si s-au apropiat la patru puncte de Chimia si Universitatea II, ambele avind 34 de puncte, insa „chimistii“ au un meci mai mult disputat. Boroiban si-a recapatat pofta de gol si a reusit o dubla (’65, ’81), juniorul Burada punctind si el in minutul 73. Daca ar fi avut aceeasi evolutie si in tur si nu s-ar fi jucat cu ocaziile, Armata ar fi fost in prezent lidera clasamentului.


Cea de-a treia formatie craioveana care a evoluat in aceasta etapa a fost Chimia. Gruparea de pe „Combinat“ a ajuns din urma Universitatea dupa ce s-a intors victorioasa din deplasarea de la Ticleni. Trupa lui Diaconu i-a ingropat si mai mult pe „petrolisti“, pe care i-a invins categoric cu scorul de 4-1. Golurile craiovenilor au fost reusite de Iubis (‘8, ’60),
A. Luta (’75) si S. Popescu (’80), pentru gazde punctind Ilarie (’28).


In celalalt meci al etapei, FC Olt Scornicesti a invins cu 5-2 pe Senaco Novaci, iesind din zona retrogradarii, unde a impins-o pe adversara sa, care are cu un punct mai putin (16). Codasa clasamentului este Petrolul Ticleni, cu 12 puncte. In aceasta etapa, Oltchim Vilcea, Universitatea II si Stiinta CFR Craiova au stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS