10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Sint vitale cele trei puncte“

„Sint vitale cele trei puncte“

Meciul dintre Pandurii si FC Sibiu este comparabil, ca importanta, cu derbiul din sezonul precedent dintre gorjeni si Sportul Studentesc. Atunci, Vintilescu si compania au acuzat lipsa de experienta in fata unei foste divizionare A. Acum, elevii lui Sandoi (foto), majoritatea fosti divizionari A, trebuie sa depaseasca o formatie venita din esalonul trei. Publicul, dorinta fotbalistilor, terenul propriu si experienta sint aliatii gazdelor pentru o victorie care nu le garanteaza locul in viitoarea editie a Diviziei A, dar le ofera o speranta.


– Este meciul cu FC Sibiu un derbi pentru promovare?


– Este un derbi pentru promovare pentru ca toate cele trei echipe de pe podium sint despartite de un singur punct si au sanse sa ajunga in Divizia A. Eu exclud in prezent pe Petrolul Ploiesti, pentru ca va fi mult mai greu sa ajunga pe primul loc.


– Se pot schimba lucrurile in ultimele patru etape?


– Bineinteles, se pot schimba foarte mult. Ati vazut ca s-au schimbat lucrurile in decurs de 20 de secunde la jocul de la Urziceni, pentru ca daca noi am fost o repriza intreaga pe primul loc, acel gol pe care l-am luat in ultimele secunde ale meciului ne-a costat prima pozitie. Atita timp cit se schimba atit de multe lucruri in clasament in ultimele 20 de secunde ale unui joc, se pot schimba si in ultimele patru etape.


– Aveti sperante ca Oltul Slatina va obtine vreun punct la Otopeni?


– Nu-mi fac iluzii, pentru ca Oltul Slatina este o echipa aproape retrogradata, cu toate ca ar trebui sa spere pina in ultima etapa.


– Jucatorii de la Pandurii au capacitatea psihica sa treaca, in urmatoarele patru etape, peste remiza de la Urziceni?


– In afara de pregatirea tehnico-tactica si fizica pe care o facem ne intereseaza si crearea unei stari de spirit bune in echipa, pentru ca dupa jocul de la Urziceni i-am vazut pe jucatori abatuti. Sint convins ca pina la ora jocului moralul nostru va fi cel al unei echipe cistigatoare.


– O infringere la Tirgu Jiu ii elimina pe sibieni din cursa?


– Nu consider ca Sibiul este scoasa definitiv din cursa pentru promovare daca pierde aici. Ramin inca trei etape in care se joaca si orice este posibil. In ceea ce ne priveste, sint vitale cele trei puncte puse in joc, avind in vedere ca jucam pe teren propriu, dar asta nu inseamna ca daca FC Sibiu va pierde va iesi din calculele promovarii.


– Vor fi spectatorii al 12-lea jucator?


– As vrea sa fac inca un apel la public. Ii asteptam cu mic cu mare la stadion, vrem sa fim incurajati pe toata durata partidei asa cum s-a intimplat si la celelalte jocuri de acasa si nu numai. Sint convins ca la jocul de simbata publicul poate sa aiba un rol important, iar publicul de aici a demonstrat de atitea ori ca poate duce echipa catre victorie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS