14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportNe-a calcat trenu’!

Ne-a calcat trenu’!

Giulestiul a fost aseara capul de linie al Universitatii, care a retrogradat si din punct de vedere matematic, dupa ce a fost umilita de Rapid in repriza secunda. Oltenii au jucat bine in prima parte, „parca pentru Dinamo“, cum a comentat la final Razvan Lucescu. S-au aparat cit au putut de bine si au incercat sa loveasca pe contraatac, dar cu un singur jucator impins, Murgan, nu au putut sa-l deranjeze pe Coman. In schimb, rapidistii au dominat prima repriza, numai ca tactica centrarilor de pe flancuri catre virfuri nu a dat nici un rezultat, de fiecare data Papura sau Daouda fiind la post. In prima parte s-au consemnat doar trei ocazii de poarta, doua de partea gazdelor, prin Burdujan (lob cu capul care nu l-a pacalit pe Guso – ’28) si V. Negru (reluare din careu pe linga poarta, dupa o centrare a lui Badoi – ’43) si una in contul oaspetilor, Plesan trimitind un sut inselator de la 20 de metri, rezolvat de Coman (’40).


Daca jocul celor doua echipe a fost tern, atmosfera din tribune a fost incinsa. Giulestenii i-au primit pe cei aproape 150 de suporteri olteni prezenti la meci cu scandari de genul „Serie B!“, la care acestia le-au raspuns cu un banner: „10 ani ati stat in B, spuneti-ne voi cum e!“, urmat de scandari triviale si rasiste.


Rapidistii au inceput mai decisi repriza secunda si dupa numai trei minute au irosit o imensa sansa de gol, Vasilache si Buga neputind marca din careu. Nu s-a mai intimplat asa peste un minut, cind V. Negru a patruns printre fundasii craioveni si a inscris printre picioarele lui Guso. Presiunea gazdelor a crescut si Stiinta nu s-a mai apropiat de careul advers. Rapidul a facut 2-0 prin Burdujan, care a reluat cu capul de linga bara o centrare a lui Badoi (’76), acelasi jucator reusind dubla peste trei minute, cu o reluare din careu. Oltenii, ramasi in inferioritate dupa ce Preda s-a accidentat, iar Bondrea nu a mai avut schimbari, au cazut definitiv. Niculae a ratat singur cu Guso, iar Maftei a punctat pentru 4-0 dupa un corner. Niculae a mai ratat o data singur cu Guso, Ionescu a marcat, dar a fost ofsaid, in timp ce Universitatea nu a putut inscrie nici din penalti, Lutu ratind in prelungiri sansa unui gol de onoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU