12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Extraterestrul“ vrea sa triumfe la Roland Garros

„Extraterestrul“ vrea sa triumfe la Roland Garros

De luni vor debuta, la Paris, Internationalele de tenis ale Frantei, disputate pe arenele de la Roland Garros. La acest al doilea turneu de Grand Slam al anului, dotat cu premii in valoare totala de 6.370.980 de euro, va fi prezenta toata spuma tenisului mondial, care se va lupta pentru unul dintre cele mai rivnite trofee. Printre cei care aspira la un titlu la Roland Garros se afla si liderul clasamentului ATP, elvetianul Roger Federer. „Extraterestrul“, desemnat in aceste zile cel mai bun sportiv al anului 2004, domina tenisul mondial, dar nu are inca in palmares trofeul de la Roland Garros. Anul trecut, Federer s-a impus la trei din cele patru turnee de Mare Slem, Australian Open, Wimblendon si US Open, dar l-a ratat pe cel din Franta, cucerit de argentinianul Gaston Gaudio, care l-a invins in finala pe compatriotul sau Guillermo Coria.


Roger Federer va sosi la Paris increzator in fortele sale. „Cu siguranta ca suprafata de la Paris nu este una dintre favoritele mele, dar m-am pregatit foarte bine si sint convins ca pot cistiga si acest titlu de Grand Slam care lipseste din palmaresul meu. Nu va fi usor pentru ca adversarii sint foarte multi, printre care si Rafael Nadal“, a afirmat elvetianul care in acest an a avut de fiecare data mari probleme atunci cind a trebuit sa-l infrunte pe tinarul tenisman spaniol, ajuns numarul 2 mondial.


In 2005, Federer s-a impus la cinci turnee, dar a ratat primul Slam, fiind eliminat in semifinalele Openului Australiei de rusul Marat Safin, cel care avea sa si cistige competitia.


De la Internationalele Frantei s-au retras deja tenismanii Mariano Zabaleta si Agustin Calleri, ambii acuzind probleme medicale. In locul lor, vor intra pe tabloul principal al turneului de la Paris Julien Benneteau si spaniolul David Sanchez. Wild-card-ul atribuit lui Benneteau ii va reveni in aceste conditii conationalului sau Olivier Patience.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU