25.3 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRat a adus victoria lui Sahtior

Rat a adus victoria lui Sahtior

Dupa ultimul meci al etapei a 26-a a campionatului ucrainean, Sahtior Donetk a refacut diferenta de patru puncte care o despartea de rivala Dinamo Kiev in lupta pentru titlu. Campioana en titre se impusese cu 1-0 in deplasarea de la Simferopol si se apropiase la un punct, dar formatia pregatita de Mircea Lucescu nu a clacat cu Vorskla-Naftogaz Poltava si a mai facut un pas spre titlu. Cel care a adus victoria gruparii patronate de Ahmetov a fost internationalul român Razvan Rat (foto – dreapta), care a marcat in minutul 39 unicul gol al meciului. Rat a fost titular, alaturi de Cosmin Barcauan si Ciprian Marica, ultimul fiind schimbat de Lucescu in minutul 57, cu Vorobei. Slatineanul a fost desemnat si cel mai bun jucator al meciului.


„Sint foarte multumit ca am cistigat cele trei puncte si ca am avut o posesie foarte buna. Am comis, insa, numeroase greseli in atac, unde am ratat situatii foarte clare. Din pacate, in fata portii antrenorul nu mai poate face mare lucru, acolo tine de talentul fiecaruia, dispozitia psihologica, de foamea de gol“, a afirmat Mircea Lucescu. Antrenorul român a mai precizat ca l-a tinut pe banca de rezerve pe Timosciuk, deoarece acesta ar fi putut primi cartonas galben si ar fi fost suspendat pentru finala Cupei Ucrainei.


Intr-un alt joc, Metalist Harkov si Metalurg Zaporoje au terminat la egalitate, 0-0, dar Iulian Danita, fundasul român al gazdelor, a ratat un penalti in minutul 83. Alte rezultate: Volin Lutk – Dnepr Dnepropetrovsk 1-1 (Krunic ’45 / Melascenko ’10), Zakarpatia Ujgorod – Metalurg Donetk 1-1 (Sevtov ’46 / Tkacenko ’22). In clasament, dupa 26 de etape, conduce Sahtior, cu 68 de puncte, urmata de Dinamo Kiev (64), Metalurg Donetk (44) si Dnepr (42).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS