17.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFilip si Ilies, in top 10 al celor mai buni marcatori din Liga

Filip si Ilies, in top 10 al celor mai buni marcatori din Liga

HC Lignitul Tirgu Jiu a incheiat campionatul cu o victorie, rasplatindu-si suporterii care au fost linga echipa pe tot parcursul Ligii Nationale. Elevii lui Andries au egalat cea mai buna performanta a clubului, fiind al doilea an consecutiv cind termina pe locul sase. Anul acesta, pozitia a sasea ar putea duce pe HC Lignitul in cupele europene daca Federatia Internationala de Handbal mai suplimenteaza un loc pentru România.


Gorjenii au trimis pe Dinamo Brasov la baraj, iar cel care le-a ingropat sperantele de salvare a fost chiar fostul jucator al ardelenilor, Marian Filip. Autor a noua goluri, Filip si-a asigurat locul trei in clasamentul celor mai buni marcatori din Liga, cu 210 reusite. Cu sase minute inainte de finalul meciului, scorul indica egalitate, 25-25. Filip a marcat de doua ori consecutiv, iar oltenii s-au distantat la doua goluri, 27-25, insa brasovenii au revenit si au egalat. Filip si-a mai facut inca o data datoria si gazdele au fost nevoite sa faca faulturi repetate pentru a incheia sezonul victorioase in fata unei echipe cu cutitul la os.


Un alt component al gruparii din Tirgu Jiu, Dan Ilies, a terminat jocul cu opt goluri care i-au adus locul noua in clasamentul golgheterilor din prima divizie. Handbalistii de la HC Lignitul mai ramin in „priza“ si in acesta saptamina, dupa care intra in vacanta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS