3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportChivu este curtat ca o fata mare

Chivu este curtat ca o fata mare

Cu toate ca AS Roma este in cadere libera, granzii din Italia nu au renuntat la ideea de a achizitiona unii jucatori de la gruparea giallorossa. Printre cei ofertati se afla si internationalul român Cristian Chivu, pentru care solicitarile de transfer curg una dupa alta. Interesul unor formatii ca Juventus Torino si Inter Milano pentru fundasul Romei este deja cunoscut, acestea precizind ca il au inca in vizor si ca il doresc in lot din sezonul viitor.


Potrivit presei italiene, primele doua nume trecute pe lista de achizitii de catre antrenorul lui Juventus, Fabio Capello, sint cele ale lui Chivu si Cassano, pe care ii cunoaste foarte bine din perioada cind a pregatit gruparea din Cetatea Eterna. Totul depinde insa de sumele solicitate de responsabilii gruparii din capitala Italiei. Chivu, care este o piesa de baza la AS Roma, facindu-si revenirea pe gazon cu doua goluri de senzatie, a afirmat de fiecare data ca nu vrea sa paraseasca echipa, dar daca oficialii clubului vor fi de acord sa-l cedeze nu se va opune. In ultima vreme, capitanul tricolorilor s-a remarcat doar prin criticile aduse gruparii romane, care au vizat fie sistemul de joc, fie strategiile de viitor si, mai nou, unii coechipieri, in colimatorul lui Chivu intrind recent „rasfatatul“ Antonio Cassano.


Intre timp insa, Juventus, a achizitionat jucatori liberi de contract, cum ar fi Mutu, Nonda sau Robert Kovac, pe care sa-i poata revinde, pentru a face rost de bani pentru transfeuri, sau sa-i includa in eventualele tratative din vara, sustin mass-media din Peninsula. Din cite se pare, „Briliantul“ se afla pe lista jucatorilor de schimb, dar seriozitatea de care a dat dovada la antrenamente l-ar fi facut pe Capello sa se razgindeasca. Presa italiana sustine ca Mutu a intrat in gratiile antrenorului sau, care s-a declarat incintat de tehnica intrenationalului român, vrind sa-l pastreze in lot.


O alta grupare interesata de serviciile lui Cristi Chivu este Inter Milano, care a fost dispusa sa dea 11 milioane de euro plus un jucator in schimbul capitanului nationalei României, dar oferta ei a fost respinsa de conducatorii Romei. Responsabilii lui Inter sint decisi insa sa mareasca suma la 17 milioane de euro si cauta deja alternative in cazul in care se vor lovi de un nou refuz. Ei ii au in vizor, printre altii, pe Diego Lugano, fundasul central al formatiei braziliene Sao Paulo, Martin Demichelis, de la Bayern München, si pe brazilienii Luizao (Benfica) si Alex (PSV Eindhoven), tehnicianul Roberto Mancini fiind decis sa porneasca o „revolutie“ la formatia nerazzurra prin care gruparea patronata de Massimo Moratti sa cistige campionatul in sezonul viitor, dar si un trofeu european.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS