9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Venim sa batem Universitatea!“

„Venim sa batem Universitatea!“

„Lordul“, cum este cunoscut Jean Padureanu, mentorul Gloriei Bistrita, este un personaj important in fotbalul românesc. Oltean de origine, Padureanu a reusit sa asigure prezenta pe prima scena a Gloriei de la promovare (1990) pina in prezent, iar in 1993 a obtinut unica performanta a echipei: cistigarea Cupei României. Reamintim, acea finala a Cupei, Universitatea – Gloria 0-1, a stirnit destule controverse si a lasat loc unor speculatii, dar care nu s-au putut dovedi. In curtea Bistritei, toate-s vechi si vechi sint toate, ar spune un mucalit. Dupa ce in editia trecuta de campionat, „tata Jean“ a avut destule emotii pentru a evita retrogradarea, pentru aceasta editie de campionat l-a readus pe vesnicul antrenor de casa Constantin Cirstea. Dupa un tur destul de linistit, in care echipa lui nea Jean n-a suparat, ca de obicei, pe nimeni, se pare ca acest final de campionat ii da mari batai de cap experimentatului presedinte.


 


– Sinteti nascut in Oltenia si, probabil, suferiti acum pentru ca Universitatea coboara spre Divizia B…


– Bineinteles. Imi pare rau, dar nu am ce sa fac. Asta-i viata in fotbal.


– Chiar daca geografic sinteti departe de noi, cred ca aveti idee despre ce s-a intimplat la Craiova.


– Nu cunosc amanunte. De ce sa comentez evenimente pe care nu le stiu? Asa, din afara, ca sa zic asa, as putea avea o opinie despre surprinzatoarea cadere a oltenilor.


– Si care-i aceasta?


– O cunosteti si voi bine, doar sinteti acolo. Cred ca framintarile interne au fost una dintre cauze. Adevarul insa il cunosc doar cei de la Universitatea, cei care au fost implicati direct in fenomen.


– Nici Gloria nu sta foarte bine!


– Chiar daca acum, inaintea etapei a 26-a, sintem pe locul 13 deasupra infernului retrogradarii, intr-adevar, nu avem liniste. Sintem si noi periclitati.


– Periclitati, dar si amenintati! Ma refer la cele declarate de Netoiu…


– Nu comentez, asta-i situatia, ce sa facem…


– Ce pronostic oferiti pentru meciul de vineri, Universitatea – Gloria?


– Cred ca va fi o partida frumoasa. Gloria vine la Craiova pentru a cistiga acest meci important pentru soarta noastra. Printr-o victoria pe „Ion Oblemenco“, ne-am ameliora „adevarul“ si am contabiliza trei puncte foarte importante in lupta pentru evitarea retrogradarii.


– Veniti la meci?


– Inca nu m-am hotarit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS