19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Hagi este incompetent si teatral“

„Hagi este incompetent si teatral“

In etapa a 31-a a campionatului Turciei, echipa antrenata de Gica Hagi, Galatasaray Istanbul, a invins simbata, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, formatia Ankaragucu. Galata a deschis scorul prin F. Conceicao (’22), iar cu un minut inainte de finalul primei reprize C. Haspolatli a marit diferenta la doua goluri. In partea a doua a intilnirii, atacantul oapetilor A. Dursun (’65) a stabilit rezultatul final al intilnirii, 2-1 pentru „Cim Bom“.


In ciuda acestei victorii, care mentine Galata in lupta pentru titlu, ziaristii turci au sters pe jos cu Hagi, acuzindu-l ca este incompetent si ca joaca teatru. Iata citeva dintre parerile inserate in principalele ziare din Turcia:


Fotomac: „Ginditi-va ca o echipa conduce cu 2-0. Poate in orice clipa sa inscrie nu numai al treilea, ci si al patrulea, al cincilea sau al saselea gol. Si tu intervii si faci schimbari in aceasta echipa. Cel care a facut acest lucru este Hagi, cel despre care conducerea clubului sustine ca va ramine si in sezonul viitor la conducerea tehnica. Hagi a fost cu gindul la finala Cupei Turciei. L-a schimbat pe Conceicao ca sa-l menajeze. Insa un tehnician trebuie sa se gindeasca in primul rind sa cistige meciul care este in desfasurare. Intr-un sezon vor fi mereu meciuri in zilele de miercuri, simbata si duminica. Dupa ce Conceicao a iesit de pe teren, la mijloc au ramas doar Cihan si Sabri, iar Ankaragucu a avut ocazia sa inscrie“.


Milliyet: „Hagi a urmarit mai mult de jumatate din meci cu spatele la teren. In timp ce Galatasaray se lupta pe teren, el facea un alt joc, teatral, in fata propriei banci de rezerve. Acest spectacol a fost jocul lui Hagi fara minge. Fara suturi, fara goluri, dar cu furie, mirare, reactii, suparare… Asa este Hagi. Cu sau fara minge, jocul lui a fost interesant. Insa jocul echipei sale nu a fost impresionant. Mai aveam putin si ramineam sasii. In fata noastra se juca meciul Galatasaray – Ankaragucu, in colturile din stinga si dreapta sectorului de tribuna rezervat presei erau doua televizoare pe care se putea urmari partida Diyarbakirspor – Fenerbahce, in fata bancii de rezerve era Hagi, care tipa mereu, iar in tribuna oficiala se afla vicepresedintele Ergun Gursoy, care de emotie nu putea sa stea linistit nici o clipa“.


Singurul cotidian care i-a luat apararea „Regelui“ a fost Turkiye, care a scris ca nu Hagi, ci echipa sa ar trebui sa fie cea care sa atraga suporterii la meciuri. „Fotbalul jucat a fost frumos, dar tribunele erau goale. Sa fie oare motivul acestei lipse a spectatorilor faptul ca Hagi foloseste sistemul 4-4-2, sau ca aceia care ii pun in aplicare tactica nu au suficient de mult talent? Doar Hagi nu este vrajitor! Este un antrenor. Foloseste materialul pe care il are. Cei care ar trebui sa atraga interesul suporterilor sint fotbalistii“, a notat Turkiye.


Hagi a refuzat sa comenteze parerile ziaristilor, dar s-a referit in schimb la arbitraje, apreciind ca unele persoane ar trebui sa arate mai mult respect echipei sale. „Nu vreau sa vorbesc prea mult, dar unii ar trebui sa arate mai mult respect echipei Galatasaray. Eu respect pe toata lumea si astept sa fiu respectat. Sintem un club mare si meritam mai mult“, a spus Hagi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS