27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAproape de fericire

Aproape de fericire

Pe un teren imbibat cu apa, Minerul Motru a luptat pina la sacrificiu pentru cele trei puncte, dar nu a avut replica in fata prestatiei modeste a centralului Aurelian Simion. Arbitrajul lui Simion din finalul jocului a eclipsat evolutia din teren a fotbalistilor, pitesteanul judecind toate contactele din ultimul sfert de ora al intilnirii numai in favoarea oaspetilor. Nemultumit de scorul inregistrat pe tabela, „fluierasul“ a aratat punctul cu var in minutul 95 pentru o remiza care nu ajuta nici una dintre formatii. Stana a intrat imprudent la Batrinu in suprafata de pedeapsa, oferindu-le ocazia oaspetilor sa egaleze nesperat prin S. Pana, care a inscris cu singe rece in dreapta lui Andreescu, trimitind jucatorii la cabine. Remiza este echitabila, judecind strict fotbalistic, numai modalitatea prin care a fost obtinuta putind fi contestata.


Antrenorul Pavel Buburuz si-a respectat principiul profesional si a incercat, in primul rind, sa nu primeasca gol si abia apoi sa marcheze, baricadindu-se cu cinci fundasi si patru mijlocasi, Glisca fiind singura speranta din atacul gazdelor. Tactica a fost rodnica pina in ultimele secunde de prelungiri, cind sansa a zimbit lui Marian Pana, care aruncase in lupta toti atacantii disponibili. Dupa o jumatate de ora in care s-a jucat degeaba, Florea putea deschide scorul pentru CS Otopeni, insa lovitura sa de cap a lovit transversala si stilpul din stinga al portii lui Andreescu, vinovat ca a ramas pe linia portii. Ratarea s-a razbunat fericit pentru spectatori la numai un minut, „minerii“ deschizind scorul prin A. Popescu. Patru a centrat din lovitura libera, iar fostul „pandur“ a deviat mingea pe spate, cu capul, lasindu-l pe Bobariu fara reactie.


La reluare, gazdele au reclamat un penalti la faultul lui Dita asupra lui A. Popescu, insa Simion nu a fost de aceeasi parere. Buburuz a ordonat o aparare generala in fata careului de 16 metri, oferind deliberat posesia jucatorilor din Otopeni, dar capitanul sau l-a tradat. In minutul 73, Amzucu a vazut cartonasul rosu pentru lovirea cu cotul a lui Birsan, cind jocul era intrerupt. Simion nu a vazut infractiunea, pentru ca era cu spatele, nu s-a consultat nici cu asistentul, dar l-a sanctionat pe Amzucu dupa reactia bancii tehnice a oaspetilor. Cu cinci minute inainte de final, motrenii au mai pierdut un om, Caibar accidentindu-se serios, facind figuratie pe teren in minutele ramase. Cu fundasii in terenul gazdelor, CS Otopeni a obtinut in ultima secunda un punct care o mentine in lupta pentru promovare.


La conferinta de presa, antrenorul „minerilor“, Pavel Buburuz, si-a descarcat nervii pe arbitrul Simion. „In minutul 46 a aratat cinci minute si in minutul 102 a fost golul. Eu va spun ca a fost japca, pentru ca arbitrul a prelungit prea mult, peste limita celor cinci minute pe care le-a aratat. El astepta greseala. Noi am avut doua penaltiuri. Cum a dat pentru ei, putea sa dea si pentru noi“, a spus Buburuz.


Presedintele Minerului Motru, Vasile Cretan, a spus ca arbitrii sint niste „nenorociti“: „Sa dea Dumnezeu sa vina si ziua aia in care nu nenorocitii astia de arbitri sa decida jocul, ci sa decida jucatorii intre ei. Daca ne batea Otopeni si arbitrii erau corecti, eu nu eram suparat. E pacat cind arbitrii decid niste lucruri si isi bat joc de munca jucatorilor si a antrenorilor. In jocul de astazi (simbata – n.r.) arbitrajul a fost tendentios“.


„Sint eu de vina ca arbitrul a dat in al saptelea minut penalti? Nu sint eu de vina, nu este de vina omul asta (Buburuz – n.r.)“, a comentat Pana, care a fost coechipier la Pitesti cu arbitrul Simion.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS