11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Stegarii“ au fost nasii Stiintei

„Stegarii“ au fost nasii Stiintei

Dupa surprinzatorul esec al Universitatii de miercuri, Victor Niculescu, fostul titular al „campioanei unei mari iubiri“ – cum a fost supranumita echipa campioana din 1974 – a tinut sa sublinieze: „Iarasi ne-au facut-o brasovenii. Ne-au mincat titlul in 1973, iar acum ne-au retrogradat! Ca sa fim corecti si sinceri, «stegarii» nu au nici o vina. Trebuie sa recunoastem ca noi am gresit in 1973. Cine a gresit acum? Ma abtin… Nu pot insa sa ma abtin si sa nu afirm ca nu avem multi fotbalisti in echipa, ci jucatori aflati sub contract cu Universitatea din varii motive. Nu zic mai multe, ca-i supar pe cei care au reusit ca din 24 de meciuri sa obtina patru victorii!“.


Campionatul 1972/1973 a fost cistigat de Dinamo, care a contabilizat acelasi numar de puncte ca si ocupanta locului doi (39), Universitatea, dar titlul a poposit in Stefan cel Mare datorita unui gol in plus fata de olteni! Oblemenco a fost declarat golgheterul campionatului (cu 21 de goluri). Ce s-a intimplat atunci? „Fonfo“, cum a fost poreclit Victor Niculescu, isi aminteste: „Am batut Steaua la Bucuresti cu incredibilul scor de 6-2, iar dupa aceea am crezut ca nu mai poate nimeni sa ne bareze drumul spre titlul acelui campionat, 72/73. Ei, dupa ce am sarbatorit cum se cuvine victoria asupra Stelei – a gresit atunci antrenorul, ca ne-a permis un respiro -, a urmat meciul cu Steagul Rosu Brasov, acasa. Si «stegarii» ne-au batut, pe «Central», 0-1 (gol Mateescu)! Asta ne-a costat, am pierdut campionatul“.


Zice „Fonfo“ ca acum sint jucatori aflati sub contract, nu fotbalisti… Cu citeva exceptii, are dreptate. Si probabil ca si asta este una dintre cauzele principale ale dramei de astazi. Dupa locul patru in campionatul trecut, a urmat (vara anului 2004) o modificare a lotului. Ne-am trezit in iarna pe ultimul loc. A urmat o alta implementare de jucatori. Sintem, cu sase etape inainte de final, tot pe ultimul loc! Cine a alcatuit lotul in vara anului trecut si in aceasta iarna? Acestia sint vinovatii principali, apoi actualii jucatori ai Universitatii. Este un punct de vedere.


Altfel, Universitatea mai are de disputat trei partide in deplasare (cu „Poli“ Timisoara, Rapid si Dinamo) si trei acasa (cu Gloria, Apulum si Otelul Galati). Bondrea a spus dupa meciul pierdut cu FC Brasov: „Mai sint sanse matematice, dar in practica e mai greu de realizat!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS