19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Mi s-a stricat «motorul»“

„Mi s-a stricat «motorul»“

Tenismanul român Andrei Pavel (foto) nu a avut timp sa se bucure de Sarbatorile Pascale, el participind saptamina trecuta la turneul de la München, competitie dotata cu premii in valoare totala de 323.250 de euro. Stabilit de mai multi ani in Germania, Pavel a jucat in a doua sa patrie cu multa ambitie, aspirind la un nou titlu ATP, care ar fi fost primul din acest an. Revenit dupa o pauza de citeva saptamini, „Cneazul“ a dovedit la turneul din capitala Bavariei o forma deosebita, fiind oprit doar in finala, unde nu a putut trece de favoritul numarul 1 al competitiei, argentinianul David Nalbadian.


Pina in ultimul act, Andrei, desemnat cap de serie numarul 5, a depasit doi germani si doi olandezi. Dupa 6-4, 6-4 cu Alexander Waske si 6-1, 1-6, 6-1 cu Sjen Schalken, jucatorul român a trecut in sferturi de olandezul Raemon Sluiter, tot in trei seturi, 6-1, 3-6, 6-3, pentru ca, in semifinale, sa-l depaseasca pe favoritul gazdelor, Tommy Haas, dupa un meci destul de lung si obositor in care Pavel s-a impus dupa trei seturi: 6-4, 6-7 (2), 6-4.


Partida cu Haas l-a cam epuizat insa pe cel mai bun tenisman român al momentului, care nu a mai fost la fel de proaspat in finala cu numarul 10 mondial. Pavel a acuzat si unele probleme cu stomacul, cerind chiar voie sa mearga la toaleta in timpul jocului, facilitind victoria lui Nalbadian, care a avut nevoie de 69 de minute pentru a cistiga, scor 6-4, 6-1.


A avut 4-1 in primul set


Dupa meci, Andrei Pavel a afirmat ca adversarul sau a fost prea puternic si nu a reusit sa-si faca jocul. „Nu mi-a iesit nimic, Nalbadian a fost prea puternic pentru mine. Am avut o semifinala grea cu Haas, iar oboseala s-a acumulat in finala. In plus, m-am simtit si rau, m-a durut stomacul, iar jocul meu a fost foarte slab“, a precizat „Cneazul“, care a precizat ca a asteptat degeaba unele greseli ale adversarului: „Speram sa-mi ofere citeva puncte gratis, dar nu a fost deloc asa. A jucat foarte bine si m-a obligat sa alerg pina mi s-a stricat «motorul».“


La rindul sau, tenismanul argentinian, care a avut parte de un joc mai lejer in semifinale, unde a trecut cu 6-3, 6-0 de finlandezul Jarkko Nieminen, a precizat ca nu i-a fost chiar usor sa treaca de Pavel. Românul a avut sansa sa-si adjudece primul set, dar, la 4-1 pentru el, a pierdut urmatoarele 11 game-uri, dupa care au aparut durerile de stomac si nu a mai contat in setul secund.


Pentru ca a ajuns in finala de la München, lucru pe care il reusise si in 1999, Andrei Pavel s-a ales cu 26.000 de euro, urcind si sase locuri in clasamentul ATP Entry, pina pe pozitia a 32-a. In schimb, invingatorul sau a incasat 44.000 de euro, primind, ca bonus din partea sponsorului turneului, si un BMW Z4, in valoare de 45.000 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS