17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIar ne-a pus-o Corpodean!

Iar ne-a pus-o Corpodean!

Meciul de simbata, de la Bacau, a confirmat inca o data faptul ca in acest retur de campionat Universitatea a fost vinata de arbitrii, in meciurile din deplasare. „Fluierasii“ lui Ion Craciunescu ne-au cam tras-o pe unde ne-au prins, in timp ce seful CCA afirma ca nu-si poate stapini lacrimile cind vede situatia echipei de suflet a Olteniei, la care a jucat si el in perioada junioratului. Afirmatia ca „arbitrii sint si ei oameni si pot gresi“ pe care a tot repetat-o Craciunescu in ultimul timp nu prea mai are acoperire cind vezi ca in fiecare meci pe care alb-albastrii l-au sutinut in acest retur, in deplasare, arbitrii au gresit in defavoarea lor. Corpodean a fost cel care a dictat lovitura libera din care Farul a invins in prelungiri Universitatea, Tudor a anulat Stiintei un gol valabil la Iasi, Balaj nu a dictat un penalti clar la Cluj, pentru ca acelasi Corpodean sa nu vada cum tricoul lui Papura s-a intins o jumatate de metru in careul Bacaului, tras de un adversar. Si cum nici unul dintre acesti „oameni in negru“ nu sint niste incepatori, ci purtatori ai ecusonului FIFA, ne intrebam daca nu cumva chiar exista o conspiratie impotriva Universitatii.


Daca nu ar fi fost aceste „greseli omenesti“, Stiinta ar fi avut cu sase puncte mai mult si s-ar fi aflat pe locul 12, in fata Iasului, Bacaului, lui Apulum si FC Brasov. Dar poate nu degeaba Mitica Dragomir a afirmat inca dupa primele etape din retur ca Universitatea este deja in Divizia B.


La Bacau, oltenii au inceput cum nu se poate mai prost meciul, primind gol la prima actiune de poarta a gazdelor. Ganea a centrat de pe stinga, iar Cursaru, nemarcat, a reluat cu capul in plasa, din opt metri (‘2). Craiovenii au ripostat, dar suturile lui Schumacher si Bordeanu au fost blocate de portarul Bogdan, ultimul cu un reflex senzational. Schumacher a mai incercat o data poarta bacauana, si prima repriza, una echilibrata si fara prea multe faze de poarta, s-a incheiat cu gazdele in avantaj.


La reluare, Bondrea a schimbat tactica si l-a trimis in teren pe Lutu, ca al doilea virf, iar acesta si-a facut imediat simtita prezenta. „Piticul atomic“ a driblat trei adversari, a patruns in careu, sutul sau de la 12 metri fiind respins de Bogdan in picioarele lui Dragan, dar atacantul Stiintei s-a precipitat si a trimis din sapte metri pe linga, cu poarta goala (’49). Dupa o lupta oarba intre cele doua careuri, cu doar trei ocazii, toate in contul oaspetilor (Lutu ’56, ’61 si Plesan ’57), moldovenii au fost aproape de 2-0, dar Guso s-a opus salvator in doua rinduri, la suturile lui Doltea si Fl. Ganea (’83). Finalul a apartinut Universitatii, I. Iordache a trimis mingea in bara (’86), iar apoi Apostol a respins de pe linia portii, pentru ca, un minut mai tirziu, Corpodean si asistentul Onita sa inchida ochii la o faza in care Papura a fost tras de tricou, in careu. Egalarea a venit de la ivorianul Daouda, care a marcat al treilea sau gol cu capul, in ultimele cinci partide (’89), pastrind sperantele de salvare ale echipei oltene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII