7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Inviem la Bacau?

Universitatea continua sa produca surprize. Dupa rezultatele slabe obtinute in acest retur de campionat, unele influentate si de arbitraje potrivnice, a venit, in sfirsit, prima victorie, acel categoric 3-0 cu FC National! Dupa meci, oltenii au fost asezati alaturi de Dinamo, adica acuzati de o parte a presei: „Daca Steaua si «Poli» au jucat corect, nu acelasi lucru se poate spune despre Dinamo si Universitatea Craiova“. „Sint aberatii, nici n-ar trebui sa comentez. Orice declaratie ar putea fi rastalmacita. Mai adaug doar ca este o rusine aceasta afirmatie despre Universitatea“, a comentat ieri antrenorul Marian Bondrea.


In fine, aceasta partida cu „bancarii“ lui Gino Iorgulescu s-a terminat si a adus oltenilor trei puncte importante in clasament. Dar aceasta victorie ar putea, intr-un fel, sa devina… zero daca astazi nu cistigam la Bacau! Intilnirea de astazi, cu „plaiesii“ armeanului Chivorchian, a devenit un examen capital pentru sperantele de salvare ale oltenilor, aflati in acest retur in deriva si, de citeva zile, in cautare de patron. Cu o victorie la Bacau, coroborata cu o infringere a echipei Apulum la Timisoara, Universitatea ar mai putea salta un loc, adica de Pasti am fi pe 14. Tot retrogradabil, dar cu alte sanse de salvare, mai ales ca in urmatoarea etapa, cea de miercurea viitoare (4 mai), jucam acasa, cu actuala „lanterna rosie“.


La calcule, ca de obicei, sintem tari. Mai greu ne descurcam cu practica, pe terenul de joc. Desi sint pe un loc neretrogradabil (12), moldovenii pot intra si ei in hora retrogradarii daca astazi pierd in fata oltenilor, asa ca meciul se anunta pe viata si pe moarte. Presedintele gazdelor, Gheorghe Chivorchian, a declarat ca FCM Bacau trebuie neaparat sa cistige pentru a avea liniste, mai ales ca programul pina la finalul campionatului nu este usor, iar in „Stefan cel Mare“ s-au cam facut ca muncesc pe teren. Antrenorul Cristi Popovici a spus: „Cu Universitatea trebuie sa cistigam pentru a face Pastele mai linistiti“. Bacauanii, cum spuneam, au fost si ei suspectati in precedenta etapa de un fel de predare in fata lui Dinamo…


Oltenii au plecat de joi din Craiova si au innoptat la Focsani, iar ieri au efectuat un antrenament in acelasi oras, pe terenul divizionarei B din localitate. Aseara au ajuns in Bacau si s-au cazat la hotelul „Moldova“. Pentru aceasta deplasare, oltenii au gasit bani in cont! In plus, s-au strins aproape 200 de milioane de lei din incasarile cu FC National.


La Universitatea, va reintra, in meciul de astazi, Plesan, absent in ultima partida din cauza cumulului de cartonase galbene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS