16.8 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Sageata“ este la un pas de finala

„Sageata“ este la un pas de finala

Meciurile din prima mansa a semifinalelor Cupei UEFA se vor disputa astazi. Partida de pe arena „Ennio Tardini“ din Parma, dintre AC Parma si TSKA Moscova, este programata la ora 22.00, in timp ce intilnirea de pe stadionul „Jose Alvalade“ din Lisabona, dintre Sporting si AZ ’67 Alkmaar, va incepe la ora 22.15.


Fara sa dea impresia ca ar vrea sa faca performanta in cea de-a doua competitie fotbalistica europeana intercluburi, Parma a ajuns in semifinale. Cu gindul mai mult la evitarea retrogradarii din Serie A, emilianii au evoluat in aceasta competitie cu echipa a doua, dar au reusit sa depaseasca formatii ca VfB Stuttgart sau FC Sevilla. In sferturi, elevii lui Pietro Carmignani au eliminat-o pe Austria Viena, dupa 1-1 in deplasare si 0-0 pe teren propriu.


Adversara Parmei din penultimul act al Cupei UEFA, TSKA Moscova, a trecut in sferturi de echipa franceza Auxerre. In tur, jucatorii lui Valeriy Gazzaev au invins clar, cu 4-0, iar cele patru goluri incasate de Auxerre la Moscova nu au mai putut fi recuperate de trupa lui Guy Roux in returul de pe „Abbé-Deschamps“, cind fracezii s-au impus doar cu 2-0.


Inaintea marii finale de pe 18 mai, care se va disputa chiar pe propriul teren, „Jose Alvalade“, Sporting Lisabona mai are un singur obstacol de depasit, incomoda formatie olandeza AZ Alkmaar. In sferturi, Sporting a eliminat-o pe Newcastle, dupa 0-1 in Anglia si 4-1 la Lisabona. Atacantul român al formatiei lusitane, Marius Niculae, a fost artizanul acestui ultim meci, in care a marcat un gol si a dat o pasa decisiva. „Sageata“ a revenit de curind pe teren, dupa o lunga perioada de inactivitate cauzata de o accidentare.


La rindul sau, echipa lui Co Adriaanse, Alkmaar, a eliminat in sferturi formatia spaniola Villarreal, care era cotata de specialisti cu principala sansa la cucerirea trofeului. „Submarinul galben“ s-a lovit insa in sferturi de o formatie bine legata, care a dat nationalei Olandei patru jucatori. AZ Alkmaar s-a impus in Spania, cu 2-1, iar acasa a remizat, 1-1, calificindu-se astfel in semifinale.


Meciurile din cadrul mansei a doua a semifinalelor Cupei UEFA se vor disputa pe 5 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS