13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltenii vor un „miel“ de trei puncte

Oltenii vor un „miel“ de trei puncte

In vara anului trecut, printre pretendentele la promovare in Divizia A din B2 s-au numarat Petrolul si FC Caracal. Cum „gazarii“ veneau din prima liga, au fost creditati cu cele mai mari sanse, repromovarea fiindu-le, s-a zis, la indemina. Argumente erau destule: experienta de Divizia A, buget corespunzator, lot bun. Inceputul turului le-a fost favorabil, Petrolul reusind sa demonstreze in citeva meciuri ca merita, intr-un fel, sa revina pe prima scena, chiar daca au fost si voci care au insinuat ca petrolistii au fost si ajutati. Stiti cum e cu hotul neprins…


Surprinza acestei serii B este insa FC Sibiu, echipa care a promovat in vara trecuta in liga a doua! Cu o organizare tipica nemtilor (primarul din Sibiu este de origine germana si a gasit solutii de finantare), FC Sibiu este liderul seriei si are mari sanse de promovare. Mai sint insa multe partide pina la final, iar oltenii de la Pandurii sint in coasta sibienilor, la trei puncte diferenta (locul doi). Si Emil Sandoi spera la promovare… Petrolul este pe locul patru, cu sase puncte mai putin decit FC Sibiu.


FC Caracal? Dupa declaratiile din vara trecuta, pe teren s-a intimplat altceva, de neinteles: oltenii au pierdut multe partide acasa, in timp ce in deplasare pareau cu totul alta echipa, fiind greu de invins. Si asa, oltenii, din candidati la promovare, au ajuns candidati la retrogradare!


Miine dimineata, de la ora 11.00, cele doua formatii care au dezamagit din punctul de vedere al obiectivului anuntat in vara, FC Caracal si Petrolul, se intilnesc in „orasul minunilor“, intr-un meci in care lupta pentru cele trei puncte se anunta acerba. Gazdele au intrat de marti in cantonamentul de la Deveselu. Antrenorul Nae Ungureanu il are pe Saceanu suspendat (cumul de cartonase), in timp ce Stroescu este accidentat. Incerti sint Paduret si Mosteanu. Reintra Alexandru Piturca, care a fost suspendat in etapa trecuta.


Despre meciul cu Petrolul, presedintele executiv Jean Nitulescu a spus: „Este o partida dificila, care trebuie tratata cu foarte mare atentie. Un eventual pas gresit ne-ar putea readuce griji! Avem parte de un arbitraj de prima liga, Tiberiu Lajos, cit si de un observator de calibru, Gheorghe Nedelescu. Sper ca de Paste sa avem un «miel» de trei puncte in clasament!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS