3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Noroc dracesc

Dupa mansa tur a primei semifinale a Ligii Campionilor se poate spune ca, in proportie de 90 la suta, se cunoaste deja echipa calificata in ultimul act al competitiei, programat pe 25 mai. Marti seara, pe „Giuseppe Meazza“, Milanul si-a asigurat in mare parte biletele pentru Istanbul, victoria cu 2-0 obtinuta in fata lui PSV Eindhoven putind fi cu greu remontata de olandezi in returul de pe 4 mai, cu toate ca „episodul“ La Coruna din sezonul trecut ar putea da sperante trupei lui Guus Hiddink. Rossonerii au tras insa invatamintele de rigoare dupa acel esec surprinzator din sferturile de finala ale editiei trecute, cind, dupa un aparent linistitor 4-1 in tur, au fost invinsi cu 4-0 in Spania. Drept dovada, Ancelotti a pus la punct o defenisva care cu greu poate fi depasita, poarta „diavolilor“ fiind inchisa in ultimele 613 minute din Liga Campionilor, ultimul gol incasat de Milan purtind semnatura lui Ronaldinho, in singurul esec din acest sezon al italienilor, 1-2 in faza grupelor, pe „Camp Nou“, in fata Barcelonei.


Meciul cu PSV nu a iesit din tiparele cu care rossonerii ne-au obisnuit in ultima vreme. Faptul ca adversarii au o evolutie mai buna si mult mai multe ocazii de gol nu conteaza. „Zeita Fortuna“ este de partea milanezilor, care, dupa ce sint ocrotiti de sansa, lovesc atunci cind te astepti mai putin si o fac decisiv. Creditati cu a doua sansa, olandezii au sperat totusi sa faca fata Milanului, ba chiar au iesit curajosi la joc. Gazdele au inceput avansat, tinindu-si adversarul la distanta. Oaspetii au ripostat si au renuntat la apararea ordonata gindita initial de Guus Hiddink, abordind aceeasi tactica, prin care au limitat spatiul de „lupta“ la 20 de metri de o parte si de alta a centrului terenului. Au presat milanezii, oaspetii nu s-au lasat mai prejos. Au preferat italienii actiunile directe, olandezii au trecut peste combinatii si au atacat indraznet, fara sa se complice.


A decis instinctul lui Sevcenko


Peruanul Farfan a trimis de doua ori periculos spre poarta lui Dida, insa nu a fost suficient pentru a-l depasi pe goal-keeper-ul milanezilor. Meciul a crescut de la minut la minut si la rampa a iesit Gomes, portarul venit de nicaieri la Eindhoven (liga a treia braziliana). Acesta a zburat efectiv la sutul de gol al lui Kaka, a avut citeva interventii de efect si a fost invins o singura data, tocmai cind remiza parea rezultatul pauzei. Era minutul 42, cind Kaka a inventat o pasa pentru Sevcenko si ucraineanul nu a iertat, egalindu-l pe spaniolul Raul la golurile marcate in Liga (16). A fost singura ezitare a internationalului olandez Bouma, suficient pentru instinctul de „asasin“ al actualului „Balon de Aur“.


Venit la momentul oportun, golul lui Seva a fost suficient pentru Milan, care a servit apoi meniul obisnuit. A urmat firescul pas inapoi, cu invitatia rivalilor in ofensiva. Ceea ce Eindhoven, obligata sa riste in plus, nu a ratat. A luat jocul pe cont propriu, a dictat ritmul si si-a construit o sumedenie de oportunitati. PSV a facut practic o repriza secunda ca pe propriul teren, dar nu s-a intilnit cu golul pe care l-ar fi meritat din plin. Neobositul Park, Van Bommel, Farfan, toti s-au distrat cu o aparare gazda lenta, ametita de ritmul iute. Degeaba insa. Ba mingea a ocolit buturile, ba suturile nu au avut forta si precizie, ba, cum s-a intimplat de cele mai multe ori, Dida s-a aflat exact pe traseul mingii.


Ratarile senine ale lui Park si ale colegilor sai au primit un dureros raspuns despre legile fotbalului in ultimele secunde ale partidei, cind un ricoseu fericit l-a ajutat pe danezul Tomasson sa gaseasca nemeritat al doilea gol italian echivalent practic cu inca o calificare in finala a Milanului, dupa cea din 2003, pe care a si cistigat-o, la penaltiuri, in dauna lui Juventus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS