10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSistemul de calificare la Euro 2008 a fost schimbat

Sistemul de calificare la Euro 2008 a fost schimbat

Comitetul Executiv al UEFA, care s-a reunit marti, la Tallinn, a decis sa schimbe sistemul de calificare la Campionatul European din 2008, care se va desfasura in Elvetia si Austria. Comitetul Executiv al forului fotbalistic european a decis ca 50 din cele 52 de selectionate ale federatiilor membre UEFA sa fie impartite in sase grupe de sapte echipe si o grupa de opt. Din fiecare grupa se vor califica la Euro 2008 ocupantele primelor doua pozitii. Celor 14 selectionate li se vor alatura cele doua echipe ale tarilor organizatoare, calificate din oficiu, astfel incit numarul participantelor sa fie de 16.


Comitetul Executiv al UEFA a decis sa nu mai existe meciuri de baraj, cum s-a intimplat in cazul preliminariilor pentru Euro 2004, unde ocupantele pozitiilor secunde din cele zece grupe s-au infruntat in meciuri de baraj pentru cele cinci locuri din faza finala, ocupantele primelor locuri si tara gazda fiind calificate din oficiu. Calificarile pentru Euro 2008 urmeaza sa inceapa in septembrie 2006.


Conform unor surse din cadrul Comitetului Executiv al UEFA, finala editiei din 2006 a Ligii Campionilor va avea loc pe arena „Stade de France“ din Saint-Dennis. Ultima finala a Ligii Campionilor care a avut loc la Paris s-a desfasurat in anul 2000, cind Real Madrid a cistigat, cu scorul de 3-0, meciul cu Valencia. Finala Ligii Campionilor din 2007 se va desfasura la Atena.


De asemenea, Comitetul Executiv a desemnat si orasele care vor gazdui finalele Cupei UEFA din 2006 si 2007, Eindhoven, respectiv Glasgow.


Incidentele violente de pe stadioane ingrijoreaza UEFA


Directorul general al UEFA, Lars-Christer Olsson, a anuntat ca forul european va inaspri sanctiunile impotriva cluburilor care au deficiente de securitate, ca urmare a incidentelor produse in ultima vreme in mai multe meciuri din Liga Campionilor. „Vom fi stricti si fermi. Mesajul nostru va fi foarte clar. Ceea ce s-a intimplat in aceasta primavara este inadmisibil“, a spus Olsson, referindu-se la incidentele care au condus la intreruperea meciurilor AS Roma – Dinamo Kiev si Internazionale Milano – AC Milan, dar si la declaratiile antrenorului Jose Mourinho referitoare la arbitrul Anders Frisk.


Comitetul Executiv al UEFA ar putea decide, in iunie, la Manchester, schimbarea regulamentului privind competitiile continentale. „Noi trebuie sa avem in vedere sanctiuni care sa nu fie doar financiare. Am putea, de exemplu, sa depunctam unele echipe“, a adaugat Olsson.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS